iPhone 8 review: spacegrijs

Gebruikers klagen over problemen met camera en accu in iOS 11.4 [poll]

Heb jij hier last van?

Een groeiend aantal gebruikers klaagt over problemen met de camera sinds het installeren van iOS 11.4 Vooral de camera kan soms roet in het eten gooien, omdat het scherm bijvoorbeeld zwart blijft. Heb jij hier ook last van?

Camera-problemen in iOS 11.4

In iOS 11.4 vind je een aantal nieuwe functies, zoals AirPlay 2 en Berichten in iCloud. Gebruikers moesten extra lang op deze functies wachten, omdat Apple deze meermaals uitgesteld had. Voor sommige gebruikers pakt iOS 11.4 echter minder goed uit, omdat zij problemen ervaren met de camera op hun iPhone. Bij sommige gebruikers blijft het beeld zwart, terwijl er ook geklaagd wordt over vreemde kleuren en haperend beeld.

Op Twitter melden meerdere gebruikers dat het scherm zwart blijft sinds het installeren van iOS 11.4. Het lijkt daarbij niet uit te maken welk toestel je hebt, want het speelt in ieder geval bij zowel de iPhone 6, iPhone 6s als iPhone 7. Ook op Apple’s supportforum melden gebruikers deze problemen. Weer andere gebruikers laten een flikkerend beeld zien bij het gebruik van de Camera-app, zoals je hieronder ziet in de Twitter-video.

Bij sommige gebruikers helpt het om het toestel opnieuw op te starten. Met een iPhone reset verwijder je geen gegevens, maar start het toestel helemaal opnieuw op. Mocht je dus last hebben van dergelijke cameraproblemen, dan is dit een goede eerste stap om het probleem op te lossen.

Tegelijkertijd klagen gebruikers over dat de batterij sinds de laatste iOS-update sneller leeg is. Niet alleen op Twitter naar onder andere iCulture, maar bijvoorbeeld ook op het forum van MacRumors. In onze gids lees je wat je zoal kunt doen als je batterij ineens sneller leeg gaat.

Als niets helpt, dan lijkt het een kwestie van wachten totdat iOS 11.4.1 uitkomt. Apple is al enige tijd bezig met het testen van deze update. Inmiddels zijn we bij de derde beta van iOS 11.4.1, dus het kan niet al te lang meer duren voordat deze verschijnt.

Heb jij hier last van?
Wij zijn benieuwd of jij deze genoemde problemen ook ervaart sinds je bent geüpdatet naar iOS 11.4. Laat je stem horen in onze poll.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
62 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.