iOS 11 iCulture.

Apple brengt iOS 11.4.1 met bugfixes voor Zoek mijn AirPods en meer uit

Ook HomePod-update 11.4.1 beschikbaar

Er staat weer een update klaar voor je iPhone en iPad. Apple heeft namelijk iOS 11.4.1 vrijgegeven, de bugfixupdate die Apple de afgelopen weken al aan het testen was. Apple belooft dat in deze versie weer enkele bugs opgelost zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 11.4.1 beschikbaar

Een aantal weken geleden bracht Apple iOS 11.4 uit, een relatief grote update met belangrijke functies als AirPlay 2 en iMessage in iCloud. Deze twee functies werden al meerdere keren uitgesteld, maar kwamen eind mei eindelijk beschikbaar. Mocht je na het installeren van die update tegen problemen aangelopen zijn, dan lijkt het de moeite waard om zo snel mogelijk iOS 11.4.1 te installeren die nu voor iedereen beschikbaar is. Bovendien voegt Apple de USB Restricted Mode toe.


Welke beveiligingslekken in iOS 11.4.1 zijn gedicht lees je hier.

In de weken na de verschijning van iOS 11.4 kregen we van iCulture-lezers vaak de melding dat de batterij minder lang mee ging. Ook maakten gebruikers op onder andere Twitter melding van problemen met de camera sinds iOS 11.4. In onze poll kon je aangeven waar jij last van had en daaruit bleek dat bijna de helft van de gebruikers een mindere batterijduur ervaren sinds het installeren van de nieuwste iOS-update. Of Apple daar in iOS 11.4.1 daadwerkelijk iets aan gedaan heeft, weten we nog niet. Apple heeft in ieder geval een bug opgelost met Zoek mijn AirPods. Bij sommige gebruikers was de laatst bekende locatie van de AirPods niet te zien. Ook is het synchroniseren van Exchange-accounts verbeterd.

Gaat jouw iPhone-batterij langer mee nadat je iOS 11.4.1 geïnstalleerd hebt of heb je nog steeds last van batterijproblemen? In onze poll kun je je stem uitbrengen.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

USB Restricted Mode toegevoegd

Apple heeft in iOS 11.4.1 de USB Restricted Mode geactiveerd. Standaard blokkeert Apple de toegang tot accessoires als de iPhone langer dan een uur geleden vergrendeld is. Om aangesloten apparaten nog te kunnen gebruiken, moet je de iPhone of iPad dus eerst ontgrendelen. Je kan deze blokkering in de Instellingen-app via Touch ID/Face ID & toegangscode uitschakelen met de schakelaar bij USB-accessoires. In onze tip lees je er meer over.

HomePod 11.4.1-update beschikbaar

Samen met iOS 11.4.1 heeft Apple ook nog een update uitgebracht voor de HomePod. Versie 11.4.1 verbetert de stabiliteit en kwaliteit van de speaker, aldus de releasenotes. Er zijn op dit moment nog geen specifieke bugfixes beschikbaar. De nieuwste versie wordt automatisch geïnstalleerd zodra je je iPhone bijwerkt naar iOS 11.4.1, maar je kan het ook handmatig doen via de Woning-app. Alles over het updaten van de HomePod lees je in onze tip.

iOS 11.4.1 downloaden
Om iOS 11.4.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 11 juli: Link naar beveiligingsupdate toegevoegd.
  • 2018 - 09 juli: USB Restricted Mode aan het artikel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2018, 10:18
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 11
Devices iPad, iPhone
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.