iOS 11 iCulture.

iOS 11.2.1 nu te downloaden: Apple lost lek in HomeKit op

Apple heeft zojuist iOS 11.2.1 vrijgegeven. Deze aanvullende update van iOS 11.2 lost een aantal bugs op de iPhone en iPad op. Het gaat om onder andere de bug in HomeKit. Werk je toestel dus snel bij.

iOS 11 iCulture.
Apple heeft opnieuw een bugfixupdate uitgebracht voor de iPhone en iPad. Het gaat om iOS 11.2.1 die ongeveer een week na iOS 11.2 beschikbaar is. iOS 11.2.1 met buildnummer 15C153 is te downloaden voor iedere iPhone en iPad die draait op iOS 11. In deze nieuwe versie heeft Apple enkele bugfixes doorgevoerd, waaronder het lek in HomeKit.

iOS 11.2.1 beschikbaar

De afgelopen weken heeft Apple meerdere malen kleinere updates uitgebracht, zoals iOS 11.1.1 en iOS 11.1.2. In elke kleine update lost Apple enkele bugs op en wordt de beveiliging verbeterd. In deze kleinere updates worden dan ook geen nieuwe functies toegevoegd.

iOS 11.2.1 update

Apple bracht vorige week zaterdag iOS 11.2 vroegtijdig uit. De update was waarschijnlijk gepland voor de week erna, maar doordat veel iPhones en iPads bleken te crashen door een datumbug, besloot Apple de update al op zaterdagochtend uit te brengen. In iOS 11.2 vind je wel enkele nieuwe functies, zoals sneller draadloos opladen op de nieuwste iPhones.

Afgelopen week bleek echter dat iOS 11.2 een beveiligingslek voor HomeKit bevat. Apple loste dit snel op door aan de server enkele instellingen aan te passen, maar het was daardoor voor gastgebruikers niet mogelijk om enkele functies op afstand te gebruiken. In iOS 11.2.1 heeft Apple dit opgelost, zodat alle functies van HomeKit voor iedereen weer te gebruiken zijn.

iOS 11.2.1 downloaden

Om iOS 11.2.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update.
  2. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  3. Tik op Download en installeer.
  4. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Over iOS 11.2
iOS 11 is de nieuwste grote nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch. In iOS 11 heeft Apple een hele hoop vernieuwingen doorgevoerd. Zo heeft het Bedieningspaneel in iOS 11 een volledig nieuw uiterlijk en kun je deze nu ook zelf aanpassen. Ook is de App Store op de schop gegaan met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app, waarin je zelf de bestanden en documenten kunt beheren. In iOS 11.2 maakte Apple het mogelijk om sneller draadloos op te laden. Vanaf die versie kunnen laders met maximaal 7,5W draadloos opladen. Ook is de Rekenmachine-bug opgelost en heeft Apple nog wat andere wijzigingen gedaan.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2017, 19:08
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.