Amazon Prime Video op Apple TV

Apple brengt tvOS 11.2.1 uit, lost HomeKit-bug op

Apple heeft tvOS 11.2.1 uitgebracht voor recente Apple TV's. Deze update lost het probleem met HomeKit op, dat de afgelopen dagen was ontstaan na een lek.

Amazon Prime Video op Apple TV

Apple heeft vanavond tvOS 11.2.1 uitgebracht, een kleine update voor de recente Apple TV’s. Deze lost het probleem met HomeKit op, dat de afgelopen dagen was ontstaan door een bug. Dankzij deze update kunnen gastgebruikers nu ook weer alle HomeKit-functies gebruiken, zoals het bedienen van apparaten op afstand.

tvOS 11.2.1 update

tvOS 11.2.1 is over-the-air te downloaden via de Instellingen-app van je Apple TV 4 en Apple TV 4K. Heb je automatische software-updates ingeschakeld, dan hoef je niets te doen. Heb je meerdere mensen in een huishouden die HomeKit moeten bedienen, dan is het verstandig om de update snel te installeren. Anderen kunnen rustiger aan doen; als er maar één persoon is die de HomeKit-apparaten aanstuurt, heb je waarschijnlijk de afgelopen dagen niets gemerkt van de bug.

tvOS 11.2.1 is volgens Apple bedoeld om performance-verbeteringen en bugfixes door te voeren. De update iOS 11.2.1 die vanavond ook verscheen voor de iPhone en iPad, sluit daarop aan.

Door iOS 11.2 was een lek in HomeKit ontstaan, waardoor kwaadwillenden op afstand toegang zouden kunnen krijgen tot je HomeKit-apparaten. Apple bracht snel aan de serverkant wat wijzigingen aan, maar daardoor konden gastgebruikers niet langer apparaten op afstand bedienen. De vandaag verschenen updates moeten dat nu weer oplossen. De Apple TV wordt door veel mensen gebruikt als HomeKit-hub, om buitenshuis de apparaten thuis te kunnen bedienen. Als het goed is werkt alles nu weer en is je HomeKit-systeem niet meer kwetsbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2017, 19:23
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv
Device Apple TV

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.