Wordt iTunes altijd onverwacht geopend? Overkill maakt hier een eind aan

Word je er soms gek van dat iTunes te pas en te onpas automatisch geopend wordt? Met deze eenvoudige Mac-app voorkom je dit.

Door muziek browsen in iTunes.

Word je er soms gek van dat iTunes te pas en te onpas automatisch geopend wordt? Met de simpele Mac-app Overkill voorkom je dat.

Overkill stopt iTunes

iTunes op de Mac is nog steeds een plek waar je terecht kunt voor het handmatig backuppen van je iPhone of iPad of voor het beheren van je eigen muziek. iTunes kan om verschillende redenen automatisch gestart worden, zelfs als je dat helemaal niet wil. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je je iPhone of iPad aan je computer koppelt met een Lightning-kabel, hoewel je dit in de instellingen wel uit kunt schakelen.

iTunes kan echter om nog veel meer redenen geopend worden. Denk aan een linkje naar een muziekalbum of een film in de iTunes Store. Ook als je een bestand in de Finder opent, kan iTunes automatisch geopend worden terwijl je dat bestand liever in een andere app wil openen. Overkill, gemaakt door de ontwikkelaar Felix Krause, heeft een simpele kleine Mac-app gemaakt die iTunes blokkeert. Overkill bestond al als shell-script, maar niet iedereen voelt zich daar even comfortabel bij, aldus de ontwikkelaar in de aankondiging.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Nadat je Overkill gedownload hebt, vind je deze in de menubalk op je Mac. Verder hoef je eigenlijk niks meer te doen: ervoor zorgen dat Overkill in de achtergrond open staat is voldoende. Ook als je per ongeluk op iTunes in de Dock klikt, blijft deze ongeopend. Als je toch iTunes wil gebruiken, dan kun je via het menu van Overkill kiezen om het kill-proces even te pauzeren.

Overkill stopt iTunes.

Je kunt via de instellingen ook andere apps toevoegen, zoals de Foto’s-app die ook vaak automatisch geopend wordt.

Bekijk ook

Zo voorkom je opstarten van de Mac Foto's-app bij het aansluiten van je iPhone

Foto's voor Mac wordt automatisch gestart zodra je een iPhone of iPad aansluit. Wil je dat liever niet? In deze tip leggen we uit hoe je het kunt uitschakelen.

Overkill is gratis te downloaden via deze link. Vanwege beperkingen van Apple is de app niet beschikbaar in de Mac App Store. Overkill is open source te vinden op GitHub.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.