iOS 10-toestellen.

Geen iOS 10 op iPhone 4s en oudere iPads

Welke toestellen werken wel en niet met iOS 10? Vooral wat betreft iPad zijn er meerdere modellen die niet ondersteund worden door iOS 10.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft vandaag iOS 10 aangekondigd met vele nieuwe functies, zoals een vernieuwd Berichtencentrum, een nieuw toegangsscherm, meer opties in het Bedieningspaneel, vernieuwingen in de Berichten-app en nog veel meer. Maar op welke toestellen kun je iOS 10 straks allemaal installeren? Hier het verlossende antwoord.

iOS 10 vernieuwingen

iOS 10: op deze toestellen te installeren

iOS 9 werkte op alle toestellen die ook iOS 8 kunnen draaien, maar met iOS 10 gaan er toch enkele iPhones en iPads afvallen. Vooral aan de iPad-kant vallen er toestellen af. iOS 10 is vanaf komend najaar te installeren op de iPhone 5 of later, iPad 4e generatie en later en iPad mini 2 en later. Dat wil zeggen dat de volgende toestellen straks iOS 10 kunnen draaien.

iOS 10-toestellen.

Deze toestellen krijgen geen update meer:

Er lijkt echter toch nog wat onduidelijkheid te zijn omtrent de beschikbaarheid van iOS 10. Tijdens de keynote liet Apple bovenstaande afbeelding zien, maar op de speciale iOS 10-website staan de iPad 2, iPad 3, iPad mini 1 en iPod touch 5G nog wel genoemd. Inmiddels heeft Apple die pagina bijgewerkt met de correcte informatie zoals die in dit artikel staat.

Meer lezen over iOS 10? In ons aparte iOS 10-artikel lees je veel meer over alle nieuwe functies die Apple tijdens de WWDC-keynote aangekondigd hebben.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 14 juni: De iOS10-pagina van Apple is nu ook bijgewerkt met de correcte informatie.
  • 2016 - 13 juni: Er is wat onduidelijkheid over de ondersteuning van iOS 10, omdat op de Apple-website andere informatie staat. Dit is in het artikel aangevuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10
48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.