Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud

watchOS 3 voor Apple Watch onthuld

Apple heeft zojuist watchOS 3 aangekondigd. In dit artikel lees je meer over alle functies.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud
Tijdens de keynote van WWDC heeft Apple vanavond watchOS 3 uit de doeken gedaan. watchOS 3 is alweer de derde versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch en bevat vele nieuwe functies. In dit artikel lees je alles over allerlei nieuwe functies voor je Apple Watch.

watchOS 3: nieuwste versie voor de Apple Watch

watchOS 3 is de nieuwste versie van de Apple Watch die zojuist door Apple is aangekondigd. watchOS 3 werkt op alle huidige Apple Watch-modellen en zal waarschijnlijk dit najaar beschikbaar komen. De verwachting is dat Apple de Apple Watch meer onafhankelijk maakt van de iPhone en dat er meer opties zijn om de interface aan te passen.

Snellere apps

De apps in watchOS 3 worden een stuk sneller. Je favoriete apps zullen daardoor meteen opstarten. Dit werkt voor zowel third-party apps als standaardapps op de Apple Watch. Als voorbeeld is de app Onefootball die langzaam opstart, maar onder watchOS 3 start de app een stuk sneller op.

Control Center op de Apple Watch

De Apple Watch heeft nu ook Control Center. Sleep het scherm naar boven, waardoor je bij enkele belangrijke functies op je Apple Watch kan komen. Ook start je nu sneller je favoriete apps op via een nieuw Dock-systeem. Dit werkt via de zijknop op de Apple Watch die nu nog gebruikt wordt voor je vriendenlijst.

watchOS 3 control center

Sneller typen op de Apple Watch

Je kunt nu zelf eenvoudiger woorden typen. Dit doe je door op het scherm te tekenen, waarna de letters automatisch achter elkaar gezet worden. Dit moet het beantwoorden op berichten via je Apple Watch een stuk eenvoudiger maken, waardoor je niet per se hoeft te dicteren.

watchOS 3 notities

SOS-functie voor noodgevallen

Door de zijknop twee keer in te drukken, kom je terecht in de nieuwe SOS-functie. Deze functie heb je nodig in het geval van nood en belt daarom meteen de nooddiensten zoals 911 en 112. De functie werkt internationaal, waardoor je ook in Nederland wat hebt aan deze functie.

Meer wijzerplaten en makkelijker wisselen

In watchOS 3 zijn nieuwe wijzerplaten toegevoegd. Naast Mickey Mouse kun je nu ook kiezen voor Minnie Mouse in verschillende kleuren. Bovendien wissel je met watchOS 3 een stuk makkelijker tussen wijzerplaten. Door enkel en alleen vanaf de wijzerplaat naar links en rechts te vegen, wissel je snel tussen je favoriete ingestelde wijzerplaten.

watchOS 3 fitness wijzerplaat

Activiteitenringen delen met vrienden

De activiteitenringen kun je nu ook delen met Activity Sharing. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de activiteitenringen van je vrienden zien en bekijken en met elkaar vergelijken. Je kunt elkaar op deze manier aanmoedigen en het juist tegen elkaar opnemen. Bovendien heeft Apple een functie ingebouwd voor rolstoelgebruikers. De Apple Watch houdt hier nu rekening mee, waardoor er ook voor die gebruikers correcte metingen gedaan worden door de Apple Watch. Apple schakelde hiervoor enkele experts in, zodat de Activiteit-app voor hen een stuk bruikbaarder wordt. Er is bijvoorbeeld geen staandoel meer, want rolstoelgebruikers krijgen nu een Time to roll-melding.

Nieuwe Breathe-app helpt je ademen

De nieuwe Breathe-app past ook in het gezondheidsplaatje van de Apple Watch. Door deep-breathing kun je je gezondheid verbeteren en stress verminderen. De app is vanuit de Dock of vanaf de wijzerplaat op te starten en hij stuurt je notificaties als je een minuut de tijd moet nemen om te ademen. De app geeft op visuele manier weer hoe je moet ademen, maar doe je dit liever met je ogen dicht, dan kun je ook afgaan op de haptische feedback van de Breathe-app.

Andere verbeteringen in watchOS 3

Gezondheidsapps kunnen nu in de achtergrond nieuwe gegevens ophalen en Apple Watch-apps kunnen nu ook gebruikmaken van Apple Pay. Apps hebben ook toegang tot de gyroscope in de Apple Watch, terwijl het hartritme in real-time gemeten kan worden.

Beschikbaarheid watchOS 3

De eerste beta van watchOS 3 is vandaag beschikbaar gekomen, waardoor ontwikkelaars na de keynote aan de slag kunnen gaan met deze nieuwe versie. watchOS 3 komt later dit jaar beschikbaar voor iedereen met een Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2016, 18:16
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos, watchos 3, wwdc, wwdc 2016

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.