Indie App Santa

Indie App Santa adventskalender 2023: dit kun je vandaag gratis downloaden

Het is december en dat betekent dat de adventskalenders weer tevoorschijn gehaald mogen worden. Ook digitaal. Met Indie App Santa kun je 31 dagen lang een app of game downloaden. Soms gratis, soms met flinke korting.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Indie App Santa 2023 adventskalender

Het idee van een adventskalender is simpel: in de decembermaand mag je elke dag een vakje openen. Dat is een mooi digitaal alternatief voor mensen die geen adventskalender hebben gekregen of gekocht en toch elke dag verrast willen worden. Je vindt bij Indie App Santa dagelijks een andere app om te downloaden, gratis of met flinke korting. De actie van iniatiefnemer François Boulais bestaat al een paar jaar en helpt kleine, zelfstandige ontwikkelaars aan extra publiciteit. Dit jaar zullen er ook weer wat leuke deals in de adventkalender te vinden zijn. Met als extra pluspunt dat alle deals in december gratis zullen zijn! Je hebt dus niet meer te maken met matige kortingsacties, waarbij je alsnog een hoop geld moet betalen.

Dit was tot nu toe gratis bij Indie App Santa

Hou er rekening mee dat dit soort kortingsacties altijd tijdelijk zijn. Probeer je een paar dagen later de app te downloaden, dan zal er alweer een andere app in de adventkalender te vinden zijn. Vaak is het cadeautje van gisteren nog wel gratis. Ook geven sommige apps hun in-app aankopen gratis weg. Het downloaden van de app zelf is dan niet voldoende: je zult naar de premium-functies moeten bladeren en een “aankoop” (van €0) moeten doen om te zorgen dat je toegang hebt tot de volledige functionaliteit.

Je kunt op twee manieren kijken wat het nieuwste cadeautje is: via de speciale app Indie App Santa of door @IndieAppSanta op X (voorheen Twitter) te volgen. Als er echt goede deals zijn, zullen we die vermelden op iCulture.

Waarom Indie App Santa?

Voor ontwikkelaars is het een mooie kans om extra aandacht te krijgen, al kost het voor hen wel geld. De organisator vraagt $140 om in de adventskalender te worden opgenomen. In de oproep voor de 2023-editie van Indie App Santa is te lezen wat de regels zijn: de deals moeten lifetime only zijn (dus niet dat je op een later moment nog moet gaan betalen) en in de maand december zijn er alleen gratis deals. In januari zullen er wel afgeprijsde apps zijn, maar die moeten een korting van minstens 50% hebben.

Als gebruiker kun je natuurlijk ook mooi profiteren van Indie App Santa. Veel apps zijn gratis en het is dan wel zo aardig als je een positieve review achterlaat voor de apps die je dankzij deze actie hebt ontdekt.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.