Apple Watch röntgenfoto als wijzerplaat van iFixit.

iFixit komt met eerste Apple Watch-wallpapers: binnenkant als wijzerplaat

Na de iFixit-wallpapers van de iPhone 11 (Pro), heeft het doe-het-zelf-bedrijf van demontages en meer nu ook unieke achtergronden voor de Apple Watch gemaakt. Door deze als wijzerplaat te kiezen, kijk je recht door je scherm heen.

iFixit wallpapers voor de Apple Watch

iFixit kennen we van de teardowns, maar inmiddels ook van de mooie wallpapers die ze daarvan maken. Dit zijn achtergronden met (röntgen)foto’s van de binnenkant van de toestellen. Door deze als wallpaper in te stellen, creëer je een grappig effect waarbij het lijkt alsof je door het scherm en in je toestel kijkt. Na de serie voor de iPhone, zijn er nu ook iFixit-wallpapers voor de Apple Watch verschenen. Zowel van de nieuwe Apple Watch Series 5 als van de Series 4 en 3 zijn achtergronden beschikbaar.


Net als voor de iPhones gaat het om telkens twee versies: een foto van de binnenkant en een röntgenfoto waarbij je dwars door de behuizing kijkt. Bij de foto’s valt weinig te zien, behalve de accu en de Taptic Engine. De röntgenfoto’s zijn dan ook het mooist, waarbij je de hele chipset en de hartsensor ziet zitten. Hieronder zie je hoe dit eruit ziet op de Apple Watch Series 4.

iFixit wallpaper op Apple Watch wijzerplaat.

Op de website van iFixit vind je de complete verzameling van de Series 3 tot en met de Series 5. Om de afbeelding als wijzerplaat in te stellen, open je de iFixit-site op je iPhone en download je de juiste afbeelding. Vervolgens open je de Watch-app, tik je op Wijzerplaten en kies je de Foto’s-wijzerplaat. Selecteer dan de juiste foto’s en voeg de wijzerplaat toe. Je kan ook kiezen om naar de Foto’s-app te gaan, de foto te openen en in het deelmenu de optie Maak wijzerplaat aan te selecteren. Meer lees je in onze tip over foto’s als wijzerplaat instellen.

Wil je een bijpassende wallpaper voor je iPhone? Check dan ons eerdere artikel over de iFixit-wallpapers voor de iPhone 11 (Pro). Ook voor oudere iPhones vind je daar verwijzingen naar de speciale achtergronden. Lees ook de complete teardown van de Apple Watch Series 5. Na de 44mm heeft iFixit ook de 40mm-versie uit elkaar gehaald en deed daar een interessante ontdekking.

Bekijk ook

Apple Watch Series 5 teardown: 40mm heeft compleet nieuw accudesign

iFixit heeft een teardown van de Apple Watch Series 5 uitgevoerd. Daarbij blijkt dat de 40mm versie een radicaal nieuw design voor de batterij heeft. En de 44mm versie van de Series 5 heeft een grotere batterij, waardoor Always On minder impact heeft op de gebruiksduur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.