Honeywell Lyric W1-watersensor.

Nieuwe watersensor van Honeywell waarschuwt bij lekkage en bevroren leidingen

De Lyric W1-sensor van Honeywell detecteert lekkage, bevroren leidingen en hoge luchtvochtigheid. Via de speciale Lyric-app word je op de hoogte gehouden van de situatie in huis.

Honeywell Lyric W1-watersensor.
Er komen steeds meer slimme sensoren beschikbaar waarmee je de veiligheid van je huis kunt verbeteren. Watersensoren zijn daar een goed voorbeeld van en Honeywell komt nu met een nieuw model genaamd de Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage en vorstdetector. Deze slimme watermelder ziet niet alleen een lekkage in de badkamer, maar geeft ook een signaal als je leidingen bevroren zijn.

Lyric W1 watersensor van Honeywell

Honeywell heeft met haar Lyric-lijn een reeks slimme producten voor in huis. De Honeywell Lyric T6 en T6R thermostaten kun je bijvoorbeeld met een app bedienen, zodat je huis lekker warm is als je thuiskomt. De W1-watersensor is de nieuwste toevoeging in de Lyric-lijn. Deze sensor werkt met zowel Wi-Fi als Bluetooth in combinatie met de speciale Lyric-app (link).

Honeywell Lyric-app voor W1-sensor.De detector wordt geleverd met een aparte kabel waarmee je het detectiegebied kunt vergroten. De bijgeleverde kabel is 1,2 meter lang en plaats je bij plekken waar waterlekkage mogelijk is. De sensor zelf bevestig je bijvoorbeeld aan de muur, waarna de kabel vaststelt of er lekkage optreedt of de leidingen bevroren zijn. De sensor meet daarnaast ook nog de luchtvochtigheid in huis. Het voordeel is dat je meerdere kabels kunt gebruiken, zodat je met een enkele sensor het bereik kunt vergroten. Dit kan tot een maximale lengte van 150 meter.

De sensor zelf geeft een sirene af van honderd decibel, maar via de app krijg je ook meldingen als je niet thuis bent. Een nadeel van deze sensor is dat deze niet samenwerkt met HomeKit. Terwijl de thermostaten van Honeywell wel samenwerken met Apple’s systeem, doet deze watersensor dat dus niet. Je bent daardoor gebonden aan het gebruik van de aparte Lyric-app. Een watersensor die wel met HomeKit werkt, is bijvoorbeeld de sensor van Fibaro. Deze herkent echter geen bevroren leidingen of hoge luchtvochtigheid. Wel werkt de W1-watersensor met IFTTT, zodat je bepaalde taken kan automatiseren en kunt koppelen aan andere systemen.

Honeywell Lyric W1-watersensor en kabel.

De Honeywell Lyric W1 is beschikbaar voor ongeveer €89 en moet binnenkort bij bekende webshops als CoolBlue en Bol.com te koop zijn. Een extra kabel voor de Lyric W1 kost rond de €25.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2017, 11:47
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, smart home, water

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.