5G netwerken

Apple gaat 5G testen voor toekomstige iPhones

Apple gaat 5G testen voor toekomstige iPhones, zo blijkt uit een aanvraag bij toezichthouder FCC. De eerste iPhones met 5G kunnen nog wel even op zich laten wachten, want de netwerken zijn er nog niet klaar voor.

5G komt eraan en ook Apple bereidt zich daarop voor. Ze zijn begonnen met het testen van 5G voor toekomstige iPhones en andere apparaten. Dat blijkt uit een aanvraag bij de Amerikaanse FCC, de toezichthouder op communicatie.

5G netwerken

Apple test 5G voor toekomstige iPhones

Apple wil gaan testen in de frequentiebanden 28GHz en 39GHz, met behulp van enkele partnerbedrijven. Rohde & Schwarz, A.H. Systems en Analog Devices leveren de technologie voor de test, die zal worden uitgevoerd aan Yosemite Drive in Milpitas, een stadje in Californië. Een andere test zal plaatsvinden op Mariani Avenue in Cupertino, vlakbij Apple’s hoofdkantoor.

Apple denkt maximaal 12 maanden te gaan testen, dus er is weinig kans dat 5G al op de eerstvolgende iPhones wordt ondersteund. Dat zou ook geen zin hebben, want tot 2020 is er nog maar weinig plekken een goede 5G-dekking. Wel kun je in 2018 al gebruik maken van 5G tijdens de Winterspelen in Zuid-Korea. Motorola is van plan om nog dit jaar de eerste toestellen uit te brengen.

5G en satellieten
Met 5G zijn snelheden mogelijk die veel hoger liggen dan het huidige 4G/LTE, tot wel 1 gigabit per seconde. Daarmee wordt mobiel internet op een gegeven moment sneller dan vast internet via de kabel. Het maakt toepassingen mogelijk die nu nog lastig te realiseren zijn op een mobiel netwerk, zoals opereren van patiënten op afstand en virtual reality. Apple na onlangs twee voormalige satellietexperts van Google in dienst, waarvan nog onduidelijk is wat ze binnen Apple gaan doen. Mogelijk wil Apple op meer plekken mobiele dekking via satellieten verzorgen, bijvoorbeeld voor het autoproject waar ze mee bezig zijn. Het feit dat Apple in de 28GHz-band wil gaan testen, geeft daar misschien al wat aanwijzingen voor. Deze frequentie wordt namelijk ook gebruikt voor satellieten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2017, 9:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen 5g, mobiel internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.