iPad studenten

Apple brengt programmeercursus voor studenten uit

Apple heeft een programmeercursus voor studenten uitgebracht, waarmee je apps leert maken met Swift. Iedereen kan eraan meedoen.

Apple gaat je helpen bij je IT-opleiding. In de iBooks Store hebben ze een complete cursus programmeren beschikbaar gesteld, waar je een jaar lang mee bezig bent. Studenten leren hun eigen apps maken in Swift, Apple’s eigen programmeertaal.

Apple programmeercursus voor studenten

Apple programmeercursus voor studenten

De cursus is beschikbaar als ebook en is gericht op high schools en community colleges in de Verenigde Staten. Maar ook als je niet tot de doelgroep behoort kan het interessant zijn om de cursus te volgen. Leren programmeren is voor iedereen nuttig, ongeacht je leeftijd en in welk land je woont. Het gratis boek is gemaakt door Apple-engineers en -docenten en is gericht op het aanleren van vaardigheden die je in de huidige IT-wereld nodig hebt.

Swift app development

De cursus is hier te vinden en is alleen Engelstalig.

Hou je niet van lezen, dan zijn er ook videolessen die je via iTunes kunt kijken.

Swift programmeercursus van Apple

Dit najaar gaan zes scholen ermee aan de slag, te weten de Community Colleges van Alabama, Columbus, Harrisburg, Houston, Mesa en San Mateo. In Houston gaan ze zelfs een speciale iOS Coding and Design School openen, die helemaal gericht is op het leren programmeren met deze boeken.

Studenten gaan aan de slag met playground-oefeningen, miniprojecten en quizzen. Er zijn docentenhandleidingen om de inhoud van de cursus zo goed mogelijk te presenteren. Er zijn zelfs Keynote-presentaties die de docenten meteen kunnen gebruiken. Apple bracht eerder al de Swift Playgrounds-app uit voor een veel jongere doelgroep. Die app is al meer dan 1 miljoen keer gedownload en de bijbehorende boeken Iedereen Kan Programmeren zijn al 430.000 keer gedownload.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2017, 12:37
Categorie Apple
Onderwerpen cursus, programmeren, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.