HomeWizard ondersteunt Philips Hue-lampen na app-update

De iOS-app van HomeWizard ondersteunt Philips Hue-lampen na een update. Het automatiseringssysteem is zo een stuk flexibeler.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

philips-hue-lampDe iOS-app van HomeWizard heeft ondersteuning toegevoegd voor de Philips Hue-lampen. Hierdoor is het mogelijk om vanuit de app de lampen te bedienen. De toevoeging is goed nieuws voor bezitters van het HomeWizard-automatiseringssysteem: zij kunnen de Philips-lampen bedienen vanuit dezelfde app waarmee zij andere dingen in huis besturen. Met de HomeWizard-apparaten is het al lange tijd mogelijk om de verwarming, elektrische apparaten en deurbel in de gaten te houden of te bedienen.

De app bevat de volgende veranderingen:

Features

 • Support voor Hue Lampen toegevoegd.
 • Stel de kleur van een lamp in.
 • Voeg de lamp toe aan een scene.
 • Koppel een timer aan de lamp.
 • De lamp is inzetbaar als actie.

De eerste stap is het verbinden van de Hue Bridge met de HomeWizard. De Hue Bridge kan automatisch gezocht worden of er kan handmatig een ip-adres ingevuld worden. Als de Hue Bridge toegevoegd is aan de HomeWizard dan kunnen de lampen toegevoegd worden.

 • Handmatige input voor de EnergyLink C-values toegevoegd.
 • Het ‘Wachtwoord incorrect’ dialoog bevat nu een terug naar Instellingen knop.
 • Als de app geen verbinding kon maken met de HomeWizard via onze HomeWizard Online dienst dan zal de app nu ook proberen op het lokale netwerk naar de HomeWizard te zoeken.
 • Het is nu mogelijk om de tijdzone van de HomeWizard in te stellen met behulp van de configuratie modus.
 • Weekelijkse zonnetijden zijn toegevoegd in het Timer Overzicht scherm.
 • Het limiet voor de Energymeter notificatie ‘Huidig verbruik’ is verhoogt naar 10.000.
 • Camera presets kunnen nu ingesteld worden. Een preset kan ook gekoppeld worden aan een scene. Hierbij zal de camera naar de preset bewegen bij het bekijken van de scene.

Philips Hue HomeWizard iPhoneHomeWizard verkoopt zelf ook een lampensysteem dat concurreert met Philips Hue. Het betreft hierbij echter geen LED-lampen zoals bij Philips, maar een fitting voor bestaande lampen. Met de app-update biedt HomeWizard ondersteuning voor zowel deze eigen apparaten als de Philips Hue-lampen. Volgens HomeWizard kun je met de Philips Hue-lampen wat je ook al kan met HomeWizard’s fittingsysteem.

Het is met de update ook mogelijk om de Philips Hue-lampen te combineren met een ander HomeWizard-apparaat. Hierdoor kunnen de lampen bijvoorbeeld reageren op de temperatuur gemeten door een HomeWizard-thermostaat.

De Philips Hue-ondersteuning komt niet zomaar uit de lucht vallen. Niet alleen stelde Philips afgelopen jaar al een API en SDK beschikbaar, maar HomeWizard hintte er onlangs al naar in een nieuwsbrief. Het lijkt er hoe dan ook op dat HomeWizard zich met deze toevoeging goed positioneert. Door ondersteuning te bieden voor concurrerende producten, wordt het huisautomatiseringssysteem een stuk flexibeler dan sommige alternatieven op de markt.

Downloaden: HomeWizard (gratis, universeel, iOS 5.0+)

De Philips Hue-lampen zijn te koop vanaf zo’n 50 euro en een starterpack met drie lampen en een bridge kost 200 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:37
Categorie Accessoires
Onderwerpen homewizard, philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.