Gboard Google toetsenbord

Google’s Gboard-toetsenbord werkt nu direct met YouTube en Google Maps

Google heeft een update uitgebracht voor het Gboard-toetsenbord. Met de nieuwe update kun je direct zoeken in YouTube en Google Maps. Ook kun je tekenen met de ingebouwde tekentool.

Gboard Google toetsenbord
Google heeft vandaag een update uitgebracht voor de Gboard-app. Met de nieuwe functies van het Gboard-toetsenbord kun je bij een zoekopdracht direct filteren tussen YouTube en Google Maps. Hierdoor kun je direct een YouTube-filmpje doorsturen, maar ook een locatie in de buurt opzoeken en verzenden. Daarnaast brengt de nieuwe versie een tekenoptie, zodat je een aantal eenvoudige tekeningetjes maakt. In onze test zijn de functies echter niet op elk toestel beschikbaar.

Gboard-toetsenbord met YouTube en Google Maps

Google kondigde de nieuwe functies van het Gboard-toetsenbord zelf aan in een uitgebreide blog. Vanaf de nieuwe versie heb je na het drukken op de Google-knop drie keuzes: zoeken, YouTube en Maps. De zoekfunctie werkt hetzelfde als voorheen, maar de YouTube- en Maps-knoppen zijn nieuw. Hiermee zoek je respectievelijk direct binnen YouTube en Google Maps.

Gboard met Google Maps en YouTube.

Als je Gboard in een chat-app zoals iMessage gebruikt, wordt de bijbehorende link naar een YouTube-filmpje automatisch in het invoerveld geplakt, waarna je het bericht kunt verzenden. Hetzelfde geldt ook voor een Maps-locatie. Daarnaast wordt een afbeelding van de YouTube-video of Maps-locatie opgeslagen op je klembord, zodat je deze meteen ergens kunt plakken. Gboard heeft daarnaast ook nog een Ink-functie gekregen. Zodra je op het emoji-teken tikt en het nieuwe pennetje selecteert, kun je een simpel tekeningetje maken die als afbeelding gestuurd wordt in bijvoorbeeld iMessage. Het heeft daardoor wat weg van Digital Touch, Apple’s eigen tekentool dat begon op de Apple Watch.

Nog niet overal beschikbaar
De nieuwe functies vind je alleen in het Gboard-toetsenbord afkomstig uit de losse Gboard-app en nog niet in het Gboard-toetsenbord uit de standaard Google-app. Daarnaast waren de functies bij ons niet direct beschikbaar, maar na enkele tests kregen we het wel aan de praat op een iOS 11-toestel. Waarschijnlijk worden de nieuwe functies geleidelijk uitgerold, maar je hebt in ieder geval wel de laatste versie van de Gboard-app nodig. Mocht je de functies nog niet zien, dan komen ze waarschijnlijk snel beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2017, 20:37
Categorie Apple
Onderwerpen gboard, google maps, toetsenbord, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.