Ideaal voor zomerse ritjes: dit is de nieuwe lichte modus in CarPlay

In iOS 13 krijgt CarPlay ook een lichte modus. Hierdoor is het scherm beter leesbaar bij bijvoorbeeld fel zonlicht. Zo ziet deze lichte modus eruit.

In iOS 13 neemt Apple CarPlay flink op de schop. Er komt onder andere een geheel nieuw design met een nieuwe indeling en daarbij kiest Apple ook voor het eerst voor een lichte weergave. Waar iOS en iPadOS juist een donkere modus krijgen, krijgt CarPlay een nieuwe lichte weergave. Wij hebben de eerste screenshots voor je.

Screenshots lichte modus CarPlay

CarPlay heeft al sinds de introductie hetzelfde design gekregen. Alle apps lijken qua indeling heel erg op elkaar en maken ook allemaal gebruik van een donkere achtergrond. In iOS 13 heb je nu zelf de keuze om dit aan te passen. Via de nieuwe Instellingen-app op je CarPlay-scherm kies je er nu voor of je liever een lichte of donkere weergave wil.

CarPlay lichte modus instellingen.

Kies je voor licht, dan worden alle achtergrondkleuren van alle apps omgezet van donker naar licht. Dat geldt voor zowel de standaardapps als de apps van derden. In de praktijk betekent dit dat het scherm in bepaalde lichtomstandigheden veel beter te zien is. Denk bijvoorbeeld als je in een zomerse dag met het felle zonlicht op je autoradio rijdt. Ook de statusbalk van CarPlay kleurt licht, waarbij alle tekst juist zwart gemaakt wordt.

CarPlay in iOS 13 met lichte Muziek-app.

De lichte weergave wordt automatisch gekozen als je iPhone ook op licht ingesteld is. Dat betekent ook dat je alles weer donker kleurt als dat op je iPhone ook het geval is. Heb je liever altijd donker, dan kan je dit in de instellingen aanpassen. Het is in de beta nog niet mogelijk om de lichte instelling altijd in te schakelen, los van de gekozen weergave op je iPhone.

CarPlay in iOS 13 met lichte RadioNED.

Deze nieuwe weergave is onderdeel van iOS 13, die later dit jaar verschijnt. Meer over de iOS 13-functies lees je in ons aparte artikel. Alle overige aankondigingen van de WWDC lees je in onze WWDC 2019-samenvatting.

CarPlay in iOS 13 met lichte Telefoon-app.

Bekijk ook

Apple's WWDC 2019 samenvatting: alle aankondigingen op een rijtje

Bekijk hier de WWDC 2019 samenvatting! Bekijk de hoogtepunten, check alle aankondigingen op een rijtje en meer! Dit is de round-up van alle onthullingen tijdens Apple's WWDC 2019-keynote.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.