Hermès brengt nieuw Apple Watch-bandje met jungle-print uit

Hermès gaat een exclusief Apple Watch-bandje met opdruk van Robert Dallet uitbrengen voor de kerst 2016.

Wil je iemand deze kerst met een heel speciaal Apple Watch-bandje verrassen, dan zul je naar de dichtstbijzijnde Hermès-boetiek moeten gaan voor een nieuw, exclusief Apple Watch-bandje. Vanaf 24 november (vandaag dus) is dit nieuwe Hermès-bandje met bijzondere opdruk aan het assortiment toegevoegd. Je betaalt 419 euro.


Hermes Dallet-bandje voor Apple Watch, languit

Apple werkt meer dan een jaar samen met het Franse modehuis Hermès. Sindsdien zijn er meerdere horlogebandjes op de markt verschenen. Speciaal voor de kerst brengen ze dit exclusieve exemplaar uit, waarvan de jungle-print is ontworpen door Robert Dallet.

Hermes Dallet-bandje voor Apple Watch, achterzijde

Als je nog nooit van Dallet gehoord hebt: geneer je niet. Hermès besloot begin 2016 het werk van de vrij onbekende natuurschilder wat meer voor het voetlicht te brengen. Dallet schildert vooral katachtigen, zoals panters en tijgers en dat komt goed uit, want modehuizen hebben graag iets met een luipaard- of panterprint in hun collectie. Er zit ook nog een nobel tintje aan: Hermès heeft een speciaal fonds opgericht die moet voorkomen dat bepaalde rassen uitsterven, het Robert Dallet Initiative for Wild Cat Conservation.

De nieuwe horlogeband van Hermès is voorzien van een zogenaamde ‘Equateur Tatoutage’-opdruk. Je ziet een jungle met tijger, gedrukt op een lederen bandje met zilverkleurige gesp. De binnenkant is gemaakt van bruin leer.

Hermes Dallet-bandje voor Apple Watch, zijkant

Je kunt het nieuwe horlogebandje alleen kopen in de Hermès-winkels, dus niet in de Apple Stores. Vogue verwacht dat dit bandje wel in de smaak zal vallen bij Hermès-fans, waardoor het snel uitverkocht zal zijn.

Hermes Dallet-bandje voor Apple Watch, voorzijde

Samenwerking met Hermes en Nike
Tot nu toe is Hermès het enige modehuis waarmee Apple nauw samenwerkt. Andere modemerken zoals Coach en TOMS brachten in eigen beheer Apple Watch-bandjes uit. De samenwerking dateert uit een tijd dat Apple sterk de nadruk legde op de modieuze kant van de Apple Watch en probeerde om modebladen te interesseren voor het nieuwe klokje. Dat is maar ten dele gelukt: veel Apple Watch-gebruikers zijn nog steeds mannen en het horloge van Apple is niet uitgegroeid tot een fashion statement in de modewereld. Vandaar dat Apple nu sterker de nadruk legt op de sportieve functies, onder andere door een samenwerking te sluiten met Nike.

Bekijk ook

Apple Watch Hermès: alles over deze exclusieve collectie

De Apple Watch Hermès is een exclusieve collectie horloges, ontstaan uit een samenwerking tussen Apple en modehuis Hermès. Waar zijn ze te koop, wat is er zo bijzonder aan? Dat lees je hier!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.