Foto's bekijken in Plex op de Mac.

Media-app Plex kan foto’s automatisch herkennen

De veelzijdige media-app Plex kan nu foto's automatisch herkennen op basis van objecten. Dankzij tags kun je daardoor makkelijker zoeken naar foto's. Ook worden je video's en foto's in dezelfde bibliotheek gezet en gaat het uploaden een stuk sneller.

Foto's bekijken in Plex op de Mac.
Plex, de populaire media-app voor iPhone, iPad, Mac en web, heeft veranderingen aangekondigd voor manier waarop het met foto’s werkt. Behalve het samenvoegen van foto’s en video’s in één enkele bibliotheek, kan Plex nu ook foto’s herkennen dankzij machine learning-technologie. Deze technologie herkent je foto’s automatisch, zodat je ze makkelijker terugvindt.

Foto’s automatisch getagd in Plex

Als je een grote verzameling aan foto’s bewaart in Plex, kan het nogal een klus zijn om die ene juiste foto te vinden. Met de nieuwe technologie worden je foto’s automatisch voorzien van een tag. Staat er bijvoorbeeld een jonge hond op de foto, dan wordt automatisch de tag ‘puppy’ toegevoegd. Bevindt zich een mooie zomerse strandfoto in je bibliotheek, dan herkent Plex dit als zodanig. Dit maakt het zoeken naar specifieke foto’s een stuk eenvoudiger, omdat je niet alleen kan zoeken op datum maar ook op object dat op de foto staat. Bovendien geeft Plex ook suggesties voor gerelateerde foto’s met passende tags. Om deze automatische tag-functie te gebruiken, moet je wel een Plex Pass-gebruiker zijn. Dit is beschikbaar vanaf €4,99 per maand.

Plex met tags bij foto's.

Behalve deze functie zijn er nog meer verbeteringen voor je foto’s doorgevoerd. Zo is er geen aparte bibliotheek meer voor je foto’s en video’s, want deze zijn nu samengevoegd. Bovendien is de fotoweergave flink verbeterd doordat foto’s groter weergegeven worden. Ook mapjes zijn makkelijk te herkennen, zodat je beter door je bibliotheek kunt bladeren. Tot slot is het ook een stuk eenvoudiger om foto’s toe te voegen aan Plex, want het uploadproces gaat nu zo’n 300% sneller dan voorheen.

Plex met een fotocollectie.

Plex is een veelzijdige media-app waar je niet alleen je eigen foto’s en video’s, maar ook films, series en muziek mee kunt afspelen. Je kunt je eigen computer gebruiken als server en Plex is ook beschikbaar op iPhone, iPad en Apple TV. De Mac-versie van Plex is beschikbaar via de website, terwijl je de iOS- en Apple TV-versie hieronder kunt downloaden. Een alternatief voor Plex voor het bekijken van films en series is bijvoorbeeld Infuse, die onlangs nog de vernieuwde Infuse 5 beschikbaar stelde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2016, 9:54
Categorie Apps
Onderwerp plex

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.