Habitat HomeKit

Habitat’s luchtbevochtiger werkt met HomeKit

Habitat werkt aan een luchtbevochtiger die via HomeKit aan te sturen is. Het apparaat zorgt voor een beter binnenklimaat, zeker nu we wat vaker de verwarming aan zetten.

Habitat: luchtvochtigheid regelen met HomeKit

De droge winterlucht in huis is niet zo heel bevorderlijk voor je gezondheid, waardoor je sneller last krijgt van een keelpijntje of verkoudheid. Wil je echter je luchtbevochtiger slim maken, dan zijn er niet zoveel opties. Je kunt er wel eentje aansluiten op een slimme stekker, maar dat werkt niet altijd. Soms gaan ze na het inschakelen meteen in spaarstand. Het zou handiger zijn om een luchtbevochtiger te hebben die al meteen met HomeKit werkt. De Habitat H1 Smart Humidifier zou dan je oplossing kunnen zijn. Dit apparaat werd in september vorig jaar al aangekondigd en is in pre-order. Hij leert van je voorkeuren en zorgt voor een constante luchtvochtigheid in huis.


De Habitat Smart Humidifier werkt met HomeKit, Google Home en Alexa. Er zit ook een app voor de iPhone bij. Je vult ‘m bij via opening aan de bovenkant, waardoor hij ook gemakkelijk schoon te maken is. Het deksel zorgt voor een luchtdichte afsluiting.

Habitat Humidifier kleuren

Er zitten sensoren in de luchtbevochtiger die in de gaten houden of er nog genoeg water in de tank zit. Via een app kun je dit vervolgens uitlezen. Je kunt dus in de gaten houden hoe vers je water is en of het tijd is om het water te verversen. Ook je essentiële oliën aan het water toevoegen als je iets met aromatherapie wilt doen. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 100 meter en heeft een tankinhoud van 5 liter. En voor wie het zich afvraagt: er is geen link met het woonwarenhuis Habitat, dit apparaat wordt gemaakt door een zelfstandige start-up.

Habitat HomeKit

Hij kost $299 in pre-order en is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en roze. Verder zul je er nog een verloopstekker voor moeten aanschaffen, want de Habitat wordt geleverd met Amerikaanse stekker. Hij werkt op de 2,4GHz Wi-Fi-band (802.11b/g/n) en verstouwt maximaal 10 liter vocht per dag, dus dat betekent 2x per dag bijvullen als je je luchtvochtigheid flink wilt opvoeren.

Wil je meer weten over HomeKit-producten om je huis winterklaar te maken, bekijk dan onze lijst met HomeKit-producten in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2018, 9:23
Categorie Accessoires
Onderwerp homekit
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.