Google Duo krijgt binnenkort audiogesprekken

Google Duo krijgt binnenkort audiogesprekken, zodat je ook zonder beeld met anderen kunt bellen.

Google Duo is een vrij simpele app om te videochatten, zo kon je lezen in onze review van een paar dagen geleden. Gelukkig blijft het daar niet bij: de app zal binnenkort een update krijgen, zodat je ook audiogesprekken zonder beeld kunt voeren.

Google Duo

Google Duo krijgt audiogesprekken

Bad hair day? Gelukkig bestaat er dan ook nog zoiets als het ouderwetse bellen, waarbij je alleen elkaars stem hoort. Audiogesprekken kunnen ook van pas komen als je beperkte internetverbinding hebt of als je normale mobiele signaal te zwak is om gewoon te bellen. Google Duo voegt ze binnenkort toe. Dat heeft Google’s productmanager voor communicatie, Amit Fulay, bevestigd na vragen op Google+.

Het zal de app breder inzetbaar maken, ook al gaat het nog steeds niet om unieke functies. Toen Google drie maanden geleden de nieuwe app aankondigde, vertelden ze dat het vooral bedoeld was om videochatten snel en makkelijk te maken. De extra functies komen volgens Fulay “binnenkort”, al kan dat bij Google betekenen dat het over een paar dagen of voor het einde van het jaar komt.

Hangouts
Hangouts krijgt ondertussen een andere rol. Google zal de dienst aanpassen, zodat het beter geschikt is voor zakelijk gebruik. De afgelopen tijd was Google al bezig met het verbeteren van Hangouts, door bijvoorbeeld een stroombesparende modus en videoberichten toe te voegen. Hoe het verder moet met Hangouts lees je in ons opinieartikel:

Allo
Ondertussen wachten we nog op Allo, een berichtenapp van Google die gelijktijdig met Duo werd aangekondigd. Het belangrijkste pluspunt van Allo is dat je suggesties krijgt voor antwoorden die je kunt geven, op basis van woorden in het gesprek. Vraagt iemand bijvoorbeeld: “Zullen we pizza of burgers gaan eten?” dan staan de keuzemogelijkheden ‘pizza’ en ‘burgers’ al in beeld voordat je erom hebt hoeven vragen. Overigens biedt Apple met de vernieuwde iMessage-app een soortgelijke functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2016, 8:47
Categorie Apps
Onderwerpen duo, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.