WTC Apple Store opening

Apple verdient een dollar per klant per dag

Apple verdient per gebruiker een dollar per dag, veel meer dan de paar centen van Google en Facebook. Wat is het geheim?

Apple is gegroeid tot een gigantisch bedrijf. Hoe groot? Dat is moeilijk in woorden uit te drukken, maar een berekening van analist Horace Dediu zorgt ervoor dat je wat beter een beeld kunt vormen. Elke maand verdient Apple per gebruiker $27, bijna een dollar per dag.

WTC Apple Store opening

Een dollar per dag

Als gebruikers geld uitgeven, dan denk je misschien aan de Apple Stores. Maar dat is slechts één van de plekken waar Apple geld verdient. Dediu schat eigenlijk nog in dat Apple nog iets meer verdient per klant, namelijk rond de $40 per maand. Dat is veel meer dan de paar centen die Facebook en Google per gebruiker verdienen. Zij hebben weliswaar meer gebruikers, maar ze verdienen er veel minder aan.

https://twitter.com/asymco/status/765226418330562561/photo/1

Het geheim van Apple? Het draait niet alleen om diensten, maar vooral door te zorgen dat gebruikers extreem tevreden zijn, vertrouwen in Apple hebben en daarom bereid zijn om meer producten en diensten af te nemen, die precies op hun behoeften zijn afgestemd. Apple’s ecosysteem zit slim in elkaar. Als je eenmaal iTunes, iCloud, Apple Pay en andere diensten bent gaan gebruiken, gebruik je vanzelf meer.

De iPhone is wat dat betreft een mooi instapproduct: koop je een iPhone, dan wil je ook een Apple Watch of een iPad. Heb je een iPad, dan is het wel heel verleidelijk om ook een Mac te nemen. Als cadeautje geeft Apple je gratis Garageband, iMovie en iWork, maar vooral een goed gevoel, dat je de juiste keuze hebt gemaakt. En al die apparaten zijn in toenemende mate met elkaar verbonden, zodat je niets anders meer wilt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2016, 7:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple, inkomsten, klanten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.