ResQ App: kliekjes van restaurants

ResQ verkoopt overtollige maaltijden van Amsterdamse restaurants

Met ResQ kun je overtollige maaltijden van restaurants bestellen, zodat voedselverspilling wordt voorkomen. Je betaalt de helft voor een niet-verkochte maaltijd.

Voedselverspilling is een probleem: we gooien te veel eten weg, dat nog prima te eten is. Bij restaurants speelt het nog eens extra, omdat je vooraf nooit exact weet wat de gasten gaan bestellen. De nieuwe app ResQ probeert daar een oplossing voor te bieden, door overtollige maaltijden van restaurants aan te bieden via een app. Het idee op zich is niet nieuw, want de Deense startup Too Good To Go (TGTG) doet het al langer. Wel nieuw is dat je nu ook in Nederland niet-verkochte restaurantmaaltijden kunt opeten voor half geld.

ResQ App: kliekjes van restaurants

ResQ: overtollige maaltijden, geen kliekjes

ResQ is overigens geen Nederlandse startup, maar komt uit Finland. Vanaf volgende week kunnen Amsterdammers overtollige restaurantmaaltijden oppeuzelen en daarna moeten andere grote steden in de Randstad snel volgen, meldt het AD. Gelukkig gaat een deel van de overtollige maaltijden in Nederland al naar de Voedselbank, maar het grootste deel wordt nu nog weggegooid. In Finland speelde dat probleem ook. Vandaar dat Tuure Parkkinen vorig jaar ResQ Club oprichtte. Sinds de start in januari zijn er in Finland al 40.000 overtollige maaltijden opgegeten door ResQ-gebruikers.

Maaltijd ophalen na het werk
Na Zweden en Estland is nu Nederland aan de beurt. Er doen aanvankelijk 15 restaurants, lunchzaakjes en traiteurs mee. De dienst richt zich vooral op stadsbewoners die van hun werk terugkomen en geen zin hebben om te koken. Via de iPhone-app zie je welke restaurants in de buurt iets over hebben. Je haalt de maaltijd af en eet het thuis op. Afrekenen gebeurt via de app, zodat je niet tussen de tafeltjes met ‘duur’ etende gasten hoeft te wachten op het bonnetje.

Uit de eerste proef in Amsterdam blijkt dat vlak na lunchtijd de eerste maaltijden al beschikbaar zijn in de app. Het gaat om echte maaltijden, dus niet om kliekjes die van de borden van andere gasten zijn geschraapt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2016, 9:09
Categorie Apps
Onderwerpen restaurant, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.