iPhone opladen Lightning

Gerucht: ‘Lightning-poort verdwijnt uit toekomstige iPhones’

Alleen nog draadloos opladen

Als het aan Apple ligt, krijgt de nieuwe iPhone helemaal geen laadpoort of knoppen meer. Bronnen stellen dat Apple het afgelopen jaar al overwoog om de iPhone X zonder knoppen en Lightning-poort uit te brengen.

‘Toekomstige iPhone heeft geen knoppen en laadpoort’

Je huidige iPhone heeft op z’n minst drie knoppen en een Lightning-aansluiting, maar dat zou bij je volgende iPhone wel eens anders kunnen zijn. Bloomberg meldt dat Apple van plan is om het merendeel van de knoppen en poorten van de iPhone te schrappen, maar wanneer is nog de grote vraag. Deze maatregel zou in ieder geval betekenen dat je een toekomstige iPhone alleen nog maar draadloos kan opladen.

Tijdens de ontwikkeling van de iPhone X overwoog Apple om de Lightning-aansluiting te verwijderen. Zonder Lightning-aansluiting moet je zowel het opladen als synchroniseren met iTunes draadloos doen. Toch besloot Apple uiteindelijk om de iPhone X gewoon te voorzien van een Lightning-aansluiting, omdat er nog teveel beperkingen aan draadloos opladen vastzitten. Draadloos opladen is momenteel bijvoorbeeld nog trager dan bedraad opladen, zeker als je gebruikmaakt van iPhone snelladen zoals op de iPhone X en iPhone 8 mogelijk is. Bovendien is het duurder om een draadloze oplader mee te leveren in plaats van een gewone kabel en stekker.

Belkin Mophie draadloos opladen

Het schrappen van de Lightning-aansluiting past in ieder geval wel bij Apple’s plan om zo langzaamaan over te stappen naar draadloos. Sinds de koptelefoonaansluiting verwijderd is, zijn draadloze oordopjes zoals de AirPods een stuk populairder geworden. Voorlopig lijkt het erop dat de Lightning-aansluiting nog wel even blijft, al zijn er wel geruchten dat Apple in 2019 overstapt op USB-C. Naar verwachting komt Apple in september eindelijk met de AirPower, de eerste eigen draadloze oplader.

Verdwijnen er nog meer knoppen?
Met ingang van de iPhone X heeft de iPhone al een knop minder. De iPhone thuisknop is vervangen door verscheidene veegbewegingen. Toch heeft de iPhone X nog drie knoppen en een schakelaar. Het verwijderen van de zijknop zou betekenen dat je je toestel altijd moet vergrendelen met een bepaalde veegbeweging, terwijl je het volume dan ook alleen kan aanpassen via bijvoorbeeld het Bedieningspaneel. Wat betreft de schakelaar zou het niet de eerste keer zijn dat Apple deze verwijdert. Sinds de iPad Air 2 heeft de iPad al geen zijschakelaar meer. Dit is vervangen door softwarematige knoppen in het Bedieningspaneel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2018, 17:44
Bron Bron Bloomberg
Categorie iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.