AirPower mat

Gerucht: ‘AirPower komt in september beschikbaar’

Productieproblemen zorgen voor uitstel

We wachten inmiddels al negen maanden op de komst van de AirPower, maar vandaag melden betrouwbare bronnen dat Apple's draadloze oplader in september beschikbaar komt. Waarom duurde dit zo lang?

‘AirPower komt in september’

De AirPower is Apple’s draadloze oplaadmat, waarmee je niet alleen je iPhone maar ook je Apple Watch en AirPods kan opladen. Apple kondigde de AirPower in september 2017 aan en beloofde de oplader in 2018 op de markt te brengen. Nu de eerste helft erop zit, vragen mensen zich af waar de lader blijft. Bloomberg meldt nu dat Apple van plan is om de lader in september uit te brengen.

Ondanks dat Apple zelf nooit een exacte datum naar buiten gebracht heeft, hadden veel mensen al verwacht dat de lader in de eerste helft zou verschijnen. Enkele productieproblemen zorgden echter voor de vertraging. Zo is het een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat je je toestel altijd op kan laden, waar je hem ook op de mat legt. Ook had Apple problemen om ervoor te zorgen dat de lader niet oververhit raakt. Met drie toestellen tegelijk zorgde dat nog wel eens voor problemen tijdens het testen, aldus de bronnen.

De engineers bij Apple hadden de hoop de lader in juni op de markt te brengen. Nu heeft Apple als doel om de lader uiterlijk in september uit te brengen. Steeds meer engineers bij Apple zijn de lader aan het testen, onder andere op hun eigen bureau. Over de prijs weten we voorlopig nog niks, maar een prijs rond de €150 is niet ondenkbaar. De verwachting is dat de draadloze oplaadcase voor de AirPods ook dan in de schappen ligt, al dan niet los of met een complete set AirPods.

iPhone X, Apple Watch en AirPods met AirPower.

AirPower met speciale iOS-versie
De AirPower is bovendien niet zomaar een lader, blijkt uit het verhaal van Bloomberg. De AirPower bevat een speciale chip waarop een beperkte versie van iOS draait. Deze zorgt ervoor dat het energiebeheer van alle toestellen geregeld wordt en regelt de koppeling met de toestellen. Ook zijn de ontwikkelaars druk bezig om de bugs te verhelpen die in de firmware op de AirPower zitten.

De AirPower is een belangrijk onderdeel voor Apple’s Other-productcategorie, waar ook de Apple Watch, Apple TV en AirPods in vallen. De AirPower zou deze categorie opnieuw een boost moeten geven. Bovendien maakt de AirPower ook onderdeel uit van de draadloze strategie van Apple. Sinds het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting en de introductie van de AirPods, wil Apple dat je meer spullen draadloos gebruikt en minder afhankelijk bent van kabels.

iPhone zonder knoppen en poorten
De ontwerpers bij Apple hopen uiteindelijk dat ze een iPhone kunnen maken die helemaal geen knoppen en ingangen meer heeft. Zelfs bedraad opladen is dan niet meer mogelijk. Bij de iPhone X zat Apple al te denken om de Lightning-aansluiting te verwijderen en volledig over te stappen op draadloos, maar door de huidige beperkingen van draadloos opladen zagen ze daar toch vanaf. Bovendien is het meeleveren van een draadloze lader bij de iPhone een stuk duurder dan een gewone stekker met kabel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2018, 14:48
Categorie Accessoires
Onderwerp airpower
Device AirPower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.