touch-id-vinger

iPhone homeknop defect: zo kun je je iPhone blijven gebruiken

Met AssistiveTouch

Bij een defecte homeknop kun je Assistive Touch gebruiken om je iPhone alsnog te bedienen. Alle schermfuncties zijn beschikbaar.

Is je homeknop kapot? AssistiveTouch zorgt ervoor dat je je iPhone toch nog kunt bedienen, ook als de homeknop van de iPhone defect is. Met deze functie kun je het indrukken van de homeknop nabootsen. Je kunt zelfs het bedienen van de volumeknoppen het het roteren van het scherm aansturen met Assistive Touch, zonder dat je een fysieke knop hoeft aan te raken.


touch-id-vinger

iPhone homeknop defect

AssistiveTouch is eigenlijk bedoeld voor mensen met een handicap, die de fysieke knoppen niet kunnen bedienen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als ze onvoldoende kracht in hun vingers hebben om een knop in te drukken. Ze kunnen dan met een vinger of een pen de functies op het scherm aanraken. Ze kunnen op die manier zelfs het schudden van de iPhone nabootsen. Maar het komt ook van pas als de knoppen van je iPhone kapot zijn gegaan en je geen tijd of geld hebt om het meteen te laten repareren.

AssistiveTouch activeren

AssistiveTouch activerenJe activeert Assistive Touch als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Halverwege het scherm zie je de optie AssistiveTouch. Zet de schakelaar aan.
  3. Er verschijnt nu een witte stip op het scherm, die altijd zichtbaar is. Je kunt de stip verplaatsen naar elke gewenste hoek van het scherm, door met je vinger te slepen.

AssistiveTouch gebruiken bij kapotte knop

Tik je op de stip, dan verschijnt er een menu met knoppen zoals je hieronder ziet. Hiermee kun je bijna alles op je iPhone bedienen, inclusief de homeknop.

Tik je op Apparaat, dan krijg je nog meer opties te zien zoals schermvergrendeling, roteren en schudden. Tik je op Gebaren, dan krijg je een menu waarmee je allerlei vingerbewegingen kunt uitvoeren. In de instellingen van Assistive Touch kun je zelf nieuwe vingerbewegingen definiëren. Je kunt de commando’s met twee, drie, vier of vijf vingers uitvoeren. Als voorbeeld van het zelf instellen van een gebaar: inzoomen op Google Maps. Als je in Google Maps wilt inzoomen door met twee vingers twee keer te tikken, lukt dat niet. Je kan in het menu met een gebaar instellen dat de iPhone wél moet inzoomen.

AssistiveTouch is vooral bedoeld voor mensen die door een handicap de iPhone niet goed kunnen bedienen. Bijvoorbeeld omdat ze een slechte motoriek hebben of geen kracht hebben om de knop in te drukken. Toch kan de functie AssistiveTouch ook reuze handig zijn als je knoppen kapot zijn.

AssistiveTouch

Heb je een iPad met kapotte homeknop? Je kunt op de iPad ook gebruik maken van multitasking-gebaren!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp homeknop