iPad 2018 review: iPad op een stenen vloer

Gerucht: ‘iOS 13 legt nadruk op iPad en vernieuwde Bestanden-app’

iOS 13 is nog ver verwijderd, maar volgens Mark Gurman zijn al de eerste functies uitgelekt. De toekomstige iOS-versie krijgt extra veel iPad-vernieuwingen en een compleet opgepimpte Bestanden-app.

Codenaam Yukon

iOS 13 zou de codenaam ‘Yukon’ dragen en biedt vooral vernieuwingen voor de iPad, net als bij iOS 11 het geval was. Er komt een vernieuwde Berichten-app en er komen tabbladen vergelijkbaar met wat er nu in in macOS-apps mogelijk is. Verder heeft Apple een Split View-weergave gepland zoals op de Mac. De Apple Pencil kan ook rekenen op wat verbeteringen, al is nog niet bekend waar het om gaat. Gurman is ook degene die liet uitlekken dat Apple bepaalde functies voor iOS 12 wil opschuiven naar iOS 13, zodat meer nadruk kan worden gelegd op stabiliteit en prestaties. Eén van de functies die Apple mogelijk wil doorschuiven is een vernieuwd beginscherm en aanpassingen voor de Foto’s-app.


iOS 12 zal waarschijnlijk minder functies bieden dan Apple aanvankelijk had gepland. Misschien zal er één belangrijke functie in zitten: ondersteuning voor universele apps die zowel op iOS als macOS draaien. Ontwikkelaars hoeven dan minder moeite te doen om hun apps geschikt te maken voor meerdere apparaten. Maar volgens Apple-kenner John Gruber is ook die functie opgeschoven naar iOS 13. Gurman denkt echter dat het nog dit jaar beschikbaar komt.

In iOS 12 zullen misschien nog wat extra Animoji-karakters zitten, plus nog wat andere Animoji-functies, zoals een vernieuwde interface, iPad- en FaceTime-ondersteuning. Apple heeft ook beloofd dat er betere functies voor ouderlijk toezicht in zullen zitten, zodat ouders beter in de gaten kunnen houden hoeveel tijd hun kinderen online doorbrengen. Met een verbeterde Aandelen-app, een vernieuwde Niet Storen-functie en ondersteuning voor multiplayer augmented reality-games blijft er nog genoeg over om iOS 12 interessant te maken.

Over precies een maand zullen we het allemaal gaan beleven, want dan vindt de jaarlijkse WWDC-keynote plaats. Daar zullen we ook nieuwe versies van tvOS, watchOS en macOS te zien krijgen. Apple onthult tijdens het evenement een handvol nieuwe functies voor iOS, waarna ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2018, 22:33
Bron Bron Twitter
Categorie iOS
Onderwerp ios 13

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.