Texture tijdschriften overname.

Apple stopt met Texture-app voor Windows

Na de overname van Texture gaat Apple snijden in het aanbod. De bestaande app voor Windows gaat in juli verdwijnen. Texture is een tijdschriftendienst waarmee je 200 magazines kunt lezen.

Einde voor Texture-app

In juli zal de Texture-app uit de Microsoft Store worden weggehaald en is daarna niet meer te gebruiken. Bestaande lidmaatschappen lopen gewoon door, maar abonnees zullen moeten overstappen naar de apps voor iOS, Android en Amazon Fire (ook Android). Volgens de makers is het een noodzakelijke maatregel “om te zorgen dat de boel blijft lopen”. De Windows-app werd al een tijdje niet meer bijgewerkt en het lijkt erop dat de app al langere tijd op het hakblok lag, onafhankelijk van de overname door Apple.


Texture ging als digitaal magazine-app in 2012 van start onder de naam Next Issue. In september 2015 vond de naamswijziging naar Texture plaats en sindsdien werd de Windows-app al niet meer bijgewerkt. Jammer genoeg voor de Windows-gebruikers is het niet mogelijk om Texture via het web te lezen. Ze zullen daarom moeten beschikken over een geschikt apparaat: een iPhone, iPad, Amazon Fire HD of Android-toestel.

Half maart kondigde Apple de overnameplannen aan. iTunes-baas Eddy Cue zei toen dat Apple zich zou inspannen voor kwaliteitsjournalistiek van vertrouwde bronnen. De magazines moesten in staat blijven om mooi ontworpen en aansprekende verhalen te blijven maken voor hun lezers. Later ging ook het gerucht dat Apple de grote tijdschriftenuitgeverij Condé Nast wilde overnemen, uitgever van onder andere Vogue. maar het bedrijf ontkende.

Texture-app iPhone iPad

Anders dan Blendle
Texture is in Nederland niet zo bekend. De dienst bood abonnees onbeperkte toegang tot meer dan 200 digitale tijdschriften voor $9,99 per maand. Dit is een ander model dan Blendle in Nederland hanteert, waarbij je per artikel of per nummer betaalt. Met de premiumdienst van Blendle krijg je toegang tot een collectie artikelen. Bij Texture is het hele aanbod door te bladeren, bestaande uit Cosmopolitan, People, Better Homes and Gardens, Time, Bloomberg Businessweek, Forbes, Condé Nast Traveler, Allure, Billboard, Town & Country, ELLE, Good Housekeeping, National Geographic, Rolling Stone, Vogue en nog veel meer.

Apple zou van plan zijn om Texture te gebruiken om de Apple News-app te vernieuwen. Je zou dan abonnee kunnen worden op losse magazines of op het volledige aanbod. Met Apple Music is er al een muziekdienst, met Apple Shows wordt er gewerkt aan een eigen tv-aanbod en met de vernieuwde Apple News-app zou je voor een vast bedrag toegang kunnen krijgen tot tijdschriften. Daarmee heeft Apple drie belangrijke vormen van entertainment afgedekt. Voor Apple levert het extra inkomsten op, met name in de categorie Diensten, waar het bedrijf veel van verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2018, 8:36
Bron Bron Texture
Categorie Diensten
Onderwerp tijdschriften
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.