iPhone 2019 drie cameras

Gerucht: ‘iPhone krijgt geavanceerde 3D-camera met lasertechnologie’

Apple is van plan om iPhones te voorzien van een krachtiger 3D-camera. Het gaat hierbij om de modellen van 2020, zo zeggen bronnen tegen Bloomberg.

De 3D-camera’s zijn bedoeld om meer functies rondom augmented reality mogelijk te maken. De 3D-camera zit aan de achterkant en maakt een driedimensionale weergave van de omgeving. De nieuwere exemplaren zouden daarbij tot op een afstand van 4,5 meter kunnen werken. De huidige TrueDepth-camera aan de voorkant komt niet verder dan 25 tot 50 centimeter. Die grotere afstand is mogelijk dankzij een laserscanner, in plaats van de huidige dotprojector die Apple gebruikt. Een dotprojector werkt alleen dichtbij. Bij de frontcamera is dat geen probleem omdat het immers gebruikt wordt voor gezichtsherkenning.

3D-camera voor betere diepte

De 3D-camera is bedoeld om nauwkeuriger diepte en de locatie van fysieke objecten weer te geven. Het kan ook helpen bij het maken van betere foto’s met diepte. Apple zou daarbij in gesprek zijn met Sony. Bloomberg voorspelt dat de 2019 iPhones een derde, geavanceerde camera krijgen, verbeterde tools om foto’s te maken en een krachtiger chip.

iPhone 2019 drie cameras

Met de camera’s in de iPhone 2020 zou Apple een voorproefje kunnen geven op de AR-bril waar volgens geruchten aan wordt gewerkt. Eigenlijk had Apple ze al in de 2019 iPhones willen stoppen, maar dat blijkt niet haalbaar.

Wat kunnen we dan wel verwachten in 2019? Bloomberg bevestigt veel eerdere geruchten: opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max, die de codenamen D42 en D43 zouden dragen. De grootste is voorzien van drie camera’s aan de achterkant. Daarnaast komt er een opvolger van de iPhone XR. De derde camera op het grootste model van de 2019 iPhones zorgt voor een breder blikveld en een breder zoombereik. Meer pixels zorgen ook voor betere foto’s. Er zit een nieuwe chip in en een verbeterde Face ID-sensor. Qua uiterlijk zien ze er hetzelfde uit als de huidige modellen. Pas in 2020 kunnen we nieuwe designs verwachten en ondersteuning voor 5G.

iPhones met USB-C
Apple zou intern aan het testen zijn met iPhones die een USB-C-aansluiting hebben in plaats van Lightning. Bij de iPad Pro is die overstap al gemaakt. En over de iPad Pro gesproken: de vernieuwde 3D-camera met laserfunctie zou wel eens voor het eerst te zien kunnen zijn in de iPad Pro 2020, die in het voorjaar van dat jaar komt. Ze denken dat Apple dit jaar geen vernieuwde iPad Pro 2019 gaat uitbrengen.

Nieuwe instapmodellen iPads
Wel komt Apple dit jaar met een nieuwe iPad met een scherm rond de 10 inch. Deze heeft een snellere processor en een Lightning-poort in plaats van USB-C. Apple zou ook werken aan een iPad mini 5, die goedkoper wordt dan het huidige model. Code in iOS 12.2 heeft al de indruk gewekt dat beide nieuwe instapmodellen werken met de Apple Pencil en het Smart Keyboard.

In hetzelfde stuk van Bloomberg is te lezen dat Apple van plan is een verbeterde versie van Live Photos uit te brengen. Ook zou iOS 13 een donkere modus moeten bevatten. Of dit zo is zullen we in juni te horen krijgen als WWDC 2019 losbarst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.