iBooks voor iPad.

Gerucht: ‘Vernieuwde iBooks met meer achtergrondinfo komt in iOS 12’

Het leek er even op dat de vernieuwing van iBooks gepland stond voor iOS 11.3, maar dat is niet meer het geval. Volgens bronnen schuift Apple de vernieuwing door naar iOS 12, waarin iBooks onder andere een Vandaag-sectie met achtergrondinfo krijgt.

Bij het verschijnen van de eerste beta’s van iOS 11.3 werd de iBooks-app ineens omgedoopt tot Books en later in het Nederlands ook naar Boeken. Tegelijkertijd verscheen er in januari een gerucht dat Apple werkt aan een complete vernieuwing van iBooks met een App Store-achtig design. Het Japanse Macotakara heeft nu meer concrete details over de wijzigingen die waarschijnlijk met ingang van iOS 12 zichtbaar zijn.

‘iBooks-app in iOS 12 met meer achtergrondinfo’

Volgens de bronnen is Apple momenteel op zoek naar nieuwe werknemers die zich bezig gaan houden met de vernieuwde iBooks-app. Net als in de App Store-app in iOS 11 krijgt de iBooks-app een nieuw design, waarbij de focus meer gelegd wordt op het aantrekkelijk presenteren van boeken. Een belangrijk onderdeel daarvan wordt het Vandaag-scherm, dat vergelijkbaar is met het Vandaag-scherm in de App Store-app. Bij iBooks lees je daar dan allerlei extra informatie. Denk dan aan interviews met auteurs, maar ook boeken die op specifieke dagen uitgelicht zijn.

In de App Store vind je in de Vandaag-sectie interviews met ontwikkelaars, maar ook tips van het App Store-team. Ook spelen thema’s hierbij een belangrijke rol. Op moment van schrijven staan bijvoorbeeld apps voor planten in het zonnetje, nu de lente is begonnen. Het klinkt daarom logisch om deze tactiek ook door te voeren in een vernieuwde iBooks-app.

Op LinkedIn is onder andere een vacature geplaatst waarin Apple op zoek is naar een iBooks Editor. De grondige make-over van iBooks is onder andere bedoeld om de ebookverkopen een boost te geven. Behalve de Vandaag-sectie is er in de nieuwe indeling volgens Macotakara plek voor losse categorieën Boeken en Luisterboeken, vergelijkbaar met de App Store-app waarbij je de tabbladen Games en Apps hebt. Hitlijsten zoals je die nu in iBooks ziet, zou bij het nieuwe design niet meer in een apart tabblad terug te vinden zijn.

De vernieuwing van iBooks in iOS 12 is een van de vele geruchten die de afgelopen weken verschenen zijn. Het belangrijkste gerucht is dat Apple iOS 12 en macOS 10.14 wil samenvoegen, waardoor je echt universele apps krijgt die je overal kunt gebruiken. Ook zijn er verbeteringen voor FaceTime gepland en focust Apple zich op stabiliteit. iOS 12 wordt aangekondigd op maandag 4 juni omstreeks 19:00 Nederlandse tijd. Op die dag houdt Apple haar jaarlijkse WWDC-keynote. De WWDC 2018 loopt van 4 tot en met 8 juni. Wij hebben al geprobeerd om uit de aankondiging enkele hints te ontcijferen, maar verwijzingen naar iBooks hebben we daar niet gevonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2018, 15:12
Bron Bron Macotakara
Via Via MacRumors
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen ibooks, ios 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.