WWDC 2018 aankondiging groot.

Deze hints hebben we in de WWDC 2018-uitnodiging ontdekt

Dit jaar heeft Apple gekozen voor een unieke uitnodiging voor WWDC 2018, waaruit genoeg leuke hints af te leiden zijn. Wij gingen alvast speuren in de plaatjes om aanwijzingen te vinden wat Apple gaat aankondigen. Puzzel met ons mee en ontdek de verborgen aanwijzingen!

Over een paar maanden is het zover: op 4 juni gaat WWDC 2018 van start. Apple zal tijdens deze nieuwe editie van de Worldwide Developer Conference onder andere iOS 12 en macOS 10.14 aankondigen, maar wat valt er nog meer te ontdekken in de uitnodiging?

Vind je de uitnodiging mooi, vergeet dan niet onze WWDC 2018 wallpapers in te stellen op je iPhone!

Hints WWDC 2018-uitnodiging

Traditioneel keren we de uitnodiging van een nieuw Apple-event binnenstebuiten. Vorig jaar bleken best wel wat hints te kloppen, zoals de hevige focus op augmented reality. Of dit berust op toeval of dat Apple expres verborgen aanwijzingen in de uitnodiging stopt weten we niet, maar het is desalniettemin leuk om met z’n allen te kijken naar de uitnodiging van dit jaar.

WWDC 2018 aankondiging groot.

#1 Eindelijk een donkere modus?

iPhone-gebruikers vragen al jaren om een donkere modus, maar Apple heeft hier nog niet aan toegegeven. Hoewel de uitnodiging nagenoeg helemaal wit is, zien we een soort schakelaar in de uitnodiging die ons onbekend voorkomt. De schakelaar is rechthoekig qua vorm, terwijl de andere standaard schakelaars meer een pilvorm hebben. Bij het openen van de WWDC-pagina op de Apple-website, verschijnt er een korte animatie waarin de knop van rechts naar links gaat. Is dit een knop waarmee je kan wisselen tussen licht en donker? De ene kant van de schakelaar is ten slotte lichter dan de andere. Bovendien zien we daarboven een schuifknop, die je bijvoorbeeld nu ook al vindt voor het instellen van de helderheid. Toevallig staat deze bijna helemaal naar links geschoven. Wie het weet mag het zeggen, maar wij vinden deze knop nogal verdacht.

Schakelaar in de WWDC 2018 uitnodiging.

#2 Meer diepte in iOS

iOS 7 kenmerkte zich door het platte design. Alle skeumorfisme werd opzij gezet en maakte plaats voor een plat design. In de uitnodiging heeft alles juist weer diepte gekregen. Spreekballonnetjes, knoppen en appicoontjes zijn allemaal in 3D weergegeven. Betekent dit dat Apple meer de nadruk gaat leggen op diepte en bijvoorbeeld meer met 3D Touch gaat doen? Het zou een goede afwisseling zijn op het plattere design dat we de laatste jaren gewend zijn geraakt.

WWDC 2018-uitnodiging me diepte.

#3 Meer doorzichtigheid in iOS

Wat ook opvalt is dat sommige icoontjes doorzichtig weergegeven zijn. Apple hanteert de laatste jaren al meer doorzichtigheid in iOS en dat zou met iOS 12 misschien nog verder doorgetrokken kunnen worden. We zien in het spraakballonnetje een weerspiegeling, we zien een soort glazen bol boven de W en zo zijn er wel meer icoontjes die doorzichtiger zijn dan andere vaste knoppen. Of betekent dit dat Apple werkt aan een iPhone van volledig glas?

Doorzichtig in WWDC 2018 uitnodiging.

#4 Iets nieuws voor de Apple Watch

Apple Watch-bezitters van het eerste uur zullen het symbool in onderstaande afbeelding bekend voorkomen. De Apple Watch Sport werd namelijk geleverd in een langwerpig wit plastic opbergdoosje dat verdacht veel lijkt op dit plaatje in de uitnodiging. Komt Apple met een nieuw oplaaddoosje voor de Apple Watch, zoals laatst ook al in een patent omschreven was? Het kan natuurlijk ook gewoon een logootje zijn dat net als de rest van de uitnodiging in 3D weergegeven is, maar je weet het nooit.

Doosje in WWDC 2018 uitnodiging.

#5 Eindelijk Apple’s eigen videodienst

In de uitnodiging zien we niet alleen het afspeeltekentje, maar ook het pauzeerknopje terugkomen. Dit zijn twee knoppen die je vaak gebruikt bij het afspelen van muziek, maar ook van video. Apple is de laatste tijd flink aan het investeren in eigen Apple-shows, dus een eigen videodienst zou het goede platform zijn om dit aan te bieden. Opvallend is wel dat je deze icoontjes helemaal langs de randen van de uitnodiging vindt. Betekent dit dat de videodienst nog ver weg is en we tijdens WWDC alleen een preview krijgen?

Play en pauze knop in WWDC 2018.

#6 Nieuwe producten op komst

In de uitnodiging zien we ook een aantal vormen die ons niet bekend voor komen. Een goed voorbeeld daarvan is het vierkante tablet-achtige steentje rechtsonder. Deze vorm heeft afgeronde hoeken en is ook bolvormig. Het is bovendien veruit het meest witte symbool in de uitnodiging. Als we kijken naar het huidige assortiment, zijn alleen de AirPort-routers zo wit als dit icoontje. Verrast Apple ons met nieuwe routers, ondanks de berichten dat Apple stopt met de AirPorts?

Tablet of steen in WWDC 2018 uitnodiging.

#6 Overige kleine aanwijzingen

Als we onze gedachten de vrije loop laten gaan, kunnen we nog meer kleine hints vinden:

  • Apple gaat alleen maar witte toestellen uitbrengen. De hele uitnodiging is in het wit, terwijl voorgaande jaren de uitnodigingen veel kleurrijker waren.
  • Het plus- en minteken komen veelvuldig voor. Is dit een bevestiging van nog meer grotere maar ook kleinere iPhones?
  • De ondergrond van de uitnodiging bestaat uit kleine stipjes. Daar boven zit onder andere het gespreksballonnetje van iMessage. Betekent dit dat we de achtergrond van iMessage-gesprekken kunnen aanpassen?

Wat zie jij in de WWDC 2018-uitnodiging? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Wil je nu alvast in de stemming komen voor de aanstaande conferentie, download dan één van onze WWDC 2018-wallpapers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2018, 14:47
Categorie Apple
Onderwerpen wwdc, wwdc 2018
Software iOS 12, macOS 10.14 Mojave, tvOS 12, watchOS 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.