Proximus Epic bundels

Proximus biedt ‘eindeloos’ muziek streamen voor millennials

De Belgische provider Proximus heeft nieuwe Epic Beats-databundels aangekondigd met 'onbeperkt' social media en muziek streamen. Ze zijn bedoeld voor millennials die continu online zijn. Maar écht onbeperkt is het niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Proximus Epic Beats

Het gaat in feite om twee soorten abonnementen: Epic Beats voor muziekliefhebbers en Epic Stories voor fans van sociale media. Bij het Beats-abonnement zit een databundel van 3GB, 60 belminuten en onbeperkt sms’en. Daarnaast heb je de mogelijkheid om 20GB op te maken aan het streamen van muziekdiensten en het gebruik van sociale media. Proximus heeft een lijstje gepubliceerd van muziekdiensten die hiervoor in aammerking komen: Apple Music, Spotify, Deezer, Google Music en Soundcloud. Bij de sociale mediadiensten gaat het om Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, Snapchat, Twitter en Pinterest. Voor deze diensten mag je dus 20GB opmaken en daarnaast heb je voor andere toepassingen een bundel van 3GB tot je beschikking.


Stories-bundel
Als de 20GB voor muziekdiensten en social media op is verlaagt Proximus de snelheid naar 512 kbps. De normale prijs van de bundel is 25 euro per maand, maar Proximus heeft dit tijdelijk verlaagd naar 20 euro.

Kies je voor de Stories-bundel, dan krijg je ook een normale databundel van 3GB en daar bovenop 20GB voor gebruik van de genoemde sociale netwerken. Ook hierbij geldt dat de snelheid omlaag gaat naar 512 kbps als de 20GB op is. Deze bundel heeft een vaste prijs van 20 euro per maand; er geldt geen korting. Bij alle Epic-bundels kun je data ook in de EU-landen gebruiken, maar buiten de bundel gelden uiteraard extra kosten.

Er is dus niet echt sprake van een onbeperkt abonnement. Ook bij andere providers komt het wel voor dat je bij ‘eindeloze mobiele data’ (zoals Proximus het noemt) toch met wat regels te maken hebt. Bij Proximus speelt bovendien nog iets anders: de provider bood eerder een soortgelijke bundel die de aandacht van de Belgische toezichthouder BIPT trok. Daarbij was de vraag of de voorwaarden van zero rating niet werden overtreden. Dat bleek niet het geval, maar BIPT houdt Proximus wel in de gaten.

Overigens hoef je geen millennial te zijn om de Epic-bundels af te sluiten. Wie zich aangesproken voelt en buiten de doelgroep valt kan ook bij Proximus terecht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2018, 10:08
Categorie Providers
Onderwerp proximus
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.