Friday HomeKit slot

Friday-deurslot met HomeKit werkt nu ook met Wi-Fi

Deursloten met deadbolt-systeem zijn niet zo heel gangbaar in Europa. Toch durft de maker van Friday het aan om dit slimme deurslot ook in Europa te verkopen. Hij is al geschikt voor HomeKit, nu is er ook ondersteuning voor Wi-Fi bijgekomen.

Friday deurslot met Wi-Fi

Friday Labs maakt een deurslot dat geschikt is voor HomeKit. Dankzij een firmware-update is het slot nu ook geschikt om verbinding met je Wi-Fi-netwerk te maken, zonder dat je een bridge nodig hebt. Het deurslot is Scandinavisch design en is volgens de makers het meest compacte slimme deurslot dat je momenteel kunt krijgen. Als je naar het aanbod van HomeKit-deursloten kijkt, zouden ze daar wel eens gelijk mee kunnen hebben. Het slot is verkrijgbaar in één design, maar in verschillende afwerkingen.


Door deze firmware-update zou Friday ook wel eens het eerste Wi-Fi-deurslot zonder bridge kunnen zijn. Toen het slot op de markt kwam was het al de bedoeling dat het met Wi-Fi zou werken, maar het lukte de fabrikant niet om dit op tijd klaar te krijgen. In plaats daarvan maakte het deurslot gebruik van Bluetooth, dat er ook in zit. Daardoor had je een lokale connectie via een Apple TV of iPad nodig, om het slot op afstand te kunnen aansturen.

In 2018 beloofde Friday Labs opnieuw dat de Wi-Fi-ondersteuning eraan zat te komen, maar daarna bleef het stil. Totdat opeens deze firmware-update stilletjes verscheen.

De update brengt nog wat meer nieuwe functies, zoals regelmatig terugkerende uitnodigingen, beperkte uitnodigingen en een klopfunctie.

Dat laatste houdt in dat iemand de deur kan openen door erop bekloppen. Dit is bedoeld voor bezoekers die geen Friday Home-app hebben. Het werkt als volgt: je geeft via de app toestemming om de deur te openen. De bezoeker heeft dan 60 seconden om tweemaal op de deur te kloppen. De deur gaat dan open. Wordt er niet geklopt, dan blijft de deur gewoon op slot. Dit werkt anders dan bij andere deursloten, waarbij het slot gewoon open en dicht gaat.

Friday deurslot app

Niet voor iedereen
Voordeel van een deurslot met Wi-Fi is dat het vaak wat sneller reageert dan via Bluetooth. Mocht je met dit deurslot bezig willen, hou dan rekening met een aantal zaken. Ten eerste is het een deadbolt-mechanisme met een draaiknop, iets dat vooral in de VS wordt gebruikt. Je zult dus je deur er fysiek op moeten aanpassen. Een ander punt is dat dit deurslot nog niet zo heel veel wordt gebruikt. Er zijn dus ook niet zoveel ervaringen bekend, zeker niet in Nederland, waar het slot niet bij gangbare winkels zoals MediaMarkt verkrijgbaar is.

Friday deurslot kleuren

Een derde punt is dat je met de prijs van €399 een aardig dure gok neemt. Maar mocht dit het deurslot zijn waar je al jarenlang op zit te wachten, dan stuurt Friday Labs ‘m graag naar je op. Hij geeft notificaties over elke actie die het deurslot uitvoert.

Wil je een wat toegankelijker deurslot? Wij hebben goede ervaringen met het Nuki deurslot, ook met HomeKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2019, 8:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen deurslot, homekit, woning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.