Apple Park regenboogtrap

Apple Park officieel geopend met optreden van Lady Gaga

Apple heeft tijdens een evenement voor eigen personeel het hoofdkwartier Apple Park officieel geopend. De campus was gedecoreerd in de kleuren van Apple's klassieke regenboog-logo en er was een optreden van Lady Gaga.

Feestdag op Apple Park

De feestelijkheden waren niet alleen bedoeld om de opening van Apple Park te vieren, maar ook als eerbetoon aan Steve Jobs. Hij is degene die het idee van een nieuw hoofdkantoor heeft bedacht en nog aan de voorbereiding heeft meegewerkt. In de binnenring van Apple Park was een podium met regenboog neergezet, waar we al eerder over schreven. Maar daar bleef het niet bij: er waren trappen in regenboogkleuren, de koffiebekers hadden vandaag een regenboogkleurtje en de medewerkers werden via het interne netwerk AppleWeb op de hoogte gehouden van alle geplande activiteiten.


De medewerkers kregen speldjes met de tekst “thank you for being part of what makes Apple, Apple.” Hoogtepunt was het optreden van Lady Gaga, die eerder al een keer tijdens het iTunes Festival in 2013 optrad voor Apple.

Ze was ook al eens op bezoek geweest bij Apple, op het oude hoofdkantoor aan Infinite Loop. Ze had toen een ontmoeting met Steve Jobs, iets waar topman Eddy Cue weinig vertrouwen in had: “Ik weet niet wat ze droeg, maar het zag eruit als gemaakt van een vuilniszak, ze had gigantische hakken aan en een grote bril.Ik dacht: dit wordt een ramp. Maar ze ging zitten, begon te praten met Steve en had allerlei geweldige ideeën.” Het optreden was alleen toegankelijk voor Apple-medewerkers.

Apple wisselde meer dan een jaar geleden al van adres: van One Infinite Loop naar One Apple Park. De eerste medewerkers waren toen ook al in het nieuwe hoofdkantoor getrokken. Maar een officiële opening was er nog niet.

Medewerkers werden sinds het voorjaar van 2017 al overgeplaatst naar Apple Park, een proces dat maanden in beslag nam. De afwerking en groenvoorziening vergden relatief veeltijd.

Apple Park regenboog-optreden

Het optreden van Lady Gaga lekte voorafgaand al uit via de fansite LGN. Met negen Grammy Awards, drie Brit Awards, een Acadamy Award, een BAFTA Award, twee Golden Globes enig een hele berg andere prijzen is dit de superster die het evenement extra bijzonder moet maken.

Apple en de regenboog

Apple’s hoofddesigner Jony Ive legde recent nog uit wat de betekenis van de regenboog voor Apple (en voor hem) is:

There is the resonance with the rainbow logo that’s been part of our identity for many years. The rainbow is also a positive and joyful expression of some of our inclusion values and I think that one of the primary reasons the idea resonated so immediately and so profoundly with us was the form — the connection from an aesthetic design point of view. A semi-circle relates so beautifully and naturally to the form of the ring.

Deze tekst werd intern verspreid als opwarmertje van het evenement dat nu heeft plaatsgevonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2019, 14:31
Categorie Apple
Onderwerpen apple park, jony ive, steve jobs
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.