FaceTime is ook te gebruiken met alleen audio

Deze nieuwe FaceTime-functie voorkomt scheve gezichten

Tijd voor een FaceTime-staredown?
Apple werkt aan een nieuwe functie voor FaceTime, waardoor je elkaar altijd recht in de ogen aankijkt. Je hoeft daarvoor niet recht in de camera te kijken, want je kijkt gewoon naar het scherm.

Als je veel FaceTimet, herken je misschien wel dat het lastig is om elkaar altijd recht aan te kijken. Je gesprekspartner kan alleen recht in je ogen kijken als jij in de camera kijkt, maar daardoor zie jij je gesprekspartner weer niet goed. Apple wil dit probleem oplossen met een nieuwe functie FaceTime Attention Correction, die toegevoegd is in de derde iOS 13 beta.

iOS 13 laat je elkaar recht aankijken tijdens FaceTime

Tijdens FaceTime-gesprekken kijk je normaal gesproken altijd naar het scherm, maar hierdoor lijkt het voor de andere persoon alsof je iets naar beneden kijkt. Het gevolg hiervan is dus scheve gezichten. Twitter-gebruikers @WSig en @flyosity besloten de functie te proberen en het resultaat is indrukwekkend. Terwijl beide gesprekspartners naar het scherm kijken (en dus weg van de camera), hebben ze dankzij de correctie toch oogcontact. Ter vergelijking is in de tweet te zien hoe het beeld eruit ziet als je in de Camera-app naar het scherm kijkt.

De functie werkt vermoedelijk via ARKit. Door de focus van je ogen softwarematig aan te passen, lijkt het dus alsof je recht in de ogen kijkt. Twitter-gebruiker @schukin laat zien hoe dit werkt. Wel heb je er een recent toestel voor nodig. De functie is alleen beschikbaar op de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR en iPad Pro 2018. Bovendien moeten beide gesprekspartners de functie ingeschakeld hebben, dus het werkt niet als je met iemand praat met een ouder toestel.

Hou er wel rekening mee dat de functie nog in beta is en dat er mogelijk dingen kunnen veranderen. Bovendien kan Apple besluiten om de functie voorlopig nog niet uit te brengen, maar gezien het goede resultaat lijkt het erop dat we eind dit jaar elkaar tijdens FaceTime eindelijk recht in de ogen kunnen aankijken. Voor meer ontdekkingen in iOS 13 check je ons overzicht.

Bekijk ook

Overzicht: Deze 55+ ontdekkingen uit iOS 13 zijn ook superhandig

iOS 13 bevat veel meer handige nieuwe functies dan Apple op het podium heeft laten zien. In dit artikel zetten we meer dan 70 handige iOS 13 ontdekkingen voor je op een rijtje.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 03 juli: Mogelijke werking van de functie toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.