macOS Mojave donkere modus met Safari.

Websites in Safari kunnen zich binnenkort aan donkere modus aanpassen

De nieuwste testversie van Safari voor de Mac heeft een handige functie, zodat websites automatisch overschakelen naar de donkere modus. Hierdoor passen websites beter bij de instellingen van je Mac.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eén van de populairste functies van macOS Mojave is de uitgebreide donkere modus. Deze weergave zorgt ervoor dat standaardapps, de menubalk en de Dock in het donker weergegeven worden. Ook apps van externe ontwikkelaars kunnen hiervoor aangepast worden, zodat de apps mooi één geheel zijn met het besturingssysteem zelf. Hoewel Safari ook ondersteuning biedt aan de donkere modus, geldt dat nog niet voor websites. Alleen websites die van zichzelf een donkere weergave hebben passen daardoor goed bij de instellingen van je Mac. In de nieuwste beta van macOS 10.14.4 wil Apple hier iets aan doen.

Update 28 januari 2018: In de eerste beta van macOS Mojave 10.14.4 is nu een optie toegevoegd genaamd Dark Mode CSS Support. Je vindt deze optie in de beta in het Ontwikkel-menu van Safari. Daarna ga je naar Experimentele functies om de donkere stand voor websites in te schakelen. Voorheen was deze optie alleen beschikbaar in de Safari Technology Preview, maar nu dus ook in de ontwikkelaarsbeta van macOS 10.14.4. Hou er wel rekening mee dat websites aangepast moeten zijn, dus het betekent niet dat elke website straks automatisch in het donker te bekijken is.

Oorspronkelijk bericht:

Safari-beta past websites aan aan donkere modus

De nieuwste Safari-beta, genaamd de Safari Technology Preview, biedt namelijk ondersteuning voor ‘prefers-color-scheme’. Zoals de naam al zegt zorgt dit ervoor dat de website past bij het gekozen kleurenschema van de gebruiker. Kortgezegd: als je met de donkere modus ingeschakeld je favoriete websites bezoekt, passen de websites zich hierop aan. Er zit echter wel een grote maar aan: het geldt alleen als de websites ondersteuning bieden voor deze functie, net als bij Mac-apps het geval is. Websites worden dus niet automatisch in het donker weergegeven.

macOS Mojave donkere modus met Safari.

De functie zit nu nog in de beta van Safari op de Mac, dus het kan nog wel even duren voordat het in de definitieve versie van Safari zit. Meestal brengt Apple nieuwe Safari-versies tegelijkertijd uit met nieuwe macOS-updates. De eerstvolgende versie is macOS Mojave 10.14.1, maar daar ga je deze nieuwe functie waarschijnlijk niet vinden. In december verwachten we nog macOS Mojave 10.14.2 en begin volgend jaar komt macOS Mojave 10.14.3 uit. Wil je nu al experimenteren met deze nieuwe functie, dan kan dat. Je kan de Safari Technology Preview gebruiken naast de gewone versie van Safari.

Het is te hopen dat deze verdere uitbreiding naar de donkere modus een opmaat is voor een echte donkere stand in iOS. Tot op heden is dit nog niet mogelijk, al kun je met de functie kleuren slim omkeren een donkere modus wel simuleren. Heb je de donkere modus in macOS Mojave nog niet geprobeerd? In onze tip lees je hoe je dit inschakelt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 28 januari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd voor de beta van macOS Mojave 10.14.4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2019, 11:31
Via Via 9to5Mac
Categorie Apple
Onderwerpen dark mode, safari
Software macOS 10.14 Mojave
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.