Facebook Messenger

Pas op: Facebook laat je je Instagram-contacten synchroniseren met Messenger

Facebook wil het gat tussen Instagram en haar Messenger-app kleiner maken door de twee aan elkaar te laten koppelen. Hierdoor verschijnen je Instagram-contacten in Messenger, maar niet alle gebruikers zijn daar blij mee.

Instagram koppelen met Facebook Messenger

Instagram en Facebook zijn twee afzonderlijke diensten, maar moederbedrijf Facebook helpt je maar al te graag met het leggen van een koppeling tussen de twee. Daarom introduceert Facebook Messenger vandaag de mogelijkheid om je Instagram-account te koppelen. Hierdoor verschijnt je profielnaam in je Facebook Messenger-account, maar voor je het weet worden ook al je Instagram-contacten in Messenger gezet.


De nieuwe optie om de twee accounts aan elkaar te koppelen vind je in het Personen-tabblad van de Messenger-app. Onder de knop voor het synchroniseren van je contacten, staat nu een knop Instagram koppelen. Zodra je hierop tikt, verschijnt je Instagram-accountnaam in beeld. Door op Verbinden te tikken, wordt de koppeling direct gemaakt. Als uitleg van de functie geeft de Messenger-app aan dat alleen je gebruikersnaam- en account zichtbaar zijn voor mensen in Messenger, maar wat de koppeling ook doet is al je Instagram-contacten verplaatsen naar Messenger.

Instagram koppelen aan Facebook Messenger.

Hierdoor kunnen je Instagram-contacten ongewild een verzoek van jou krijgen om contact te maken via Messenger. De koppeling klinkt in eerste instantie dus als een handige extra, omdat je op deze manier je Instagram-account verder kan verspreiden, maar het kan ook zorgen voor ongewenste synchronisatie. Je krijgt niet de mogelijkheid om specifiek de synchronisatie van contacten uit te schakelen en Messenger staat niet toe om via de app losse contacten te verwijderen. Het enige wat je kan doen is alle contacten verwijderen via deze pagina op de Facebook-website.

Het is dus niet heel onverwacht dat sommige gebruikers niet blij zijn met de plotselinge koppeling, helemaal omdat Facebook van tevoren niet aangeeft wat de koppeling precies inhoudt. Je bent dus gewaarschuwd als je op de koppelknop tikt.

Meer koppelingen bij Facebook
De laatste tijd experimenteert Facebook meer met dit soort koppelingen tussen Facebook, Instagram en zelfs WhatsApp. Er verschijnen bijvoorbeeld ook Facebook-knoppen in de Instagram-app en andersom. Twee jaar geleden begon WhatsApp met het delen van data met Facebook, waar je je een korte tijd voor kon afmelden. Eenmaal aangemeld, kun je je echter niet meer afmelden voor deze koppeling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2018, 9:06
Bron Bron Techcrunch
Categorie Apps
Onderwerpen facebook messenger, instagram
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.