facebook

Facebook begroet jou met het weerbericht en krijgt chatbots voor bedrijven in Messenger

Facebook gaat gebruikers begroeten met het weerbericht. Dit blijkt uit berichten uit het Verenigd Koninkrijk, waar gebruikers bovenaan hun tijdlijn het weerbericht te zien krijgen. Bovendien komen chatbots naar Facebook Messenger.

facebook
Facebook lijkt te zijn begonnen met een test om jou op de hoogte te houden van het weer. Gebruikers in het Verenigd Koninkrijk krijgen bovenaan hun tijdlijn posts te zien met daarin het huidige weerbericht van je huidige locatie. Zo weet je meteen hoe de dag eruit gaat zien. Ook lijken chatbots de overstap te maken naar Facebook Messenger.

Facebook begroet jou met een weerbericht

De functie lijkt vooral handig te zijn voor mensen die Facebook meteen openen zodra ze wakker worden. De nieuw geteste functie begroet je allereerst met een melding die passend is voor dat moment, zoals goedemorgen. Direct daaronder wordt een voorspelling gegeven voor het weer van de rest van de dag, afgestemd op jouw locatie. Om de functie te kunnen zien, lijkt het er dus op dat je de locatievoorziening voor de Facebook-app aan moet hebben staan.

Facebook-app met weerbericht in tijdlijn.

Als je op de melding tikt, krijg je een langere voorspelling waarin per uur aangegeven wordt wat de maximale temperatuur wordt, gecombineerd met een vrolijk en bijpassend plaatje. De informatie lijkt afkomstig te zijn van Weather.com, dezelfde bron die Apple gebruikt voor haar eigen Weer-app. Of de functie uiteindelijk breed uitgerold wordt naar alle Facebook-gebruikers, is op dit moment nog niet duidelijk.

Facebook Messenger krijgt ook chatbots

Facebook is de laatste tijd behoorlijk bezig met het uitbreiden van haar diensten. Vooral Facebook Messenger krijgt een hoop nieuwe functies, zoals gisteren ook bleek. Maar behalve scanbare codes en profielnamen, lijken ook chatbots de stap richting Facebook Messenger te maken. Facebook zou ontwikkelaars al een API hebben aangeboden, zodat bedrijven zelf chatbots kunnen maken. Los van tekst zouden de chatbots ook zogenaamde ‘Structured Messages’ ondersteunen. Dit zijn berichten met een titel, afbeelding, link en een beschrijving, zodat de ontvangers meteen actie kunnen ondernemen. Facebook zou de bots volgende week willen aankondigen tijdens de F8-conferentie. Facebook Messenger kreeg onlangs ook nog de mogelijkheid om in te checken op je KLM-vlucht en integratie met taxi-dienst Uber.

Onlangs kondigde Skype ook al aan te komen met chatbots, zodat je je gesprekken wat kunt opfleuren. Ook voor deze bots zijn tools beschikbaar zodat bedrijven deze zelf kunnen maken en kunnen zetten bij het bereiken van hun klanten. Facebook Messenger lijkt daardoor wederom de concurrentie aan te gaan met Skype.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2016, 11:32
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.