Skype bots in de iPhone-app.

Skype voor iOS brengt bots naar chatgesprekken, binnenkort voor video en audio

Maak kennis met Skype Bots, de automatische chatpartners in Microsoft's chatapp. Dankzij bots in Skype moeten gesprekken levendiger en productiever worden. Bovendien kunnen bedrijven zelf bots ontwikkelen.

Skype bots in de iPhone-app.
Bots worden steeds populairder en daarom is Microsoft in Skype gestart met een nieuw Bots-systeem. Vanaf vandaag kunnen ontwikkelaars en gebruikers van Skype kennismaken met deze bots in de Skype-app voor Windows, Android en iOS. Microsoft begint met bots in gewone chatgesprekken, maar later zal dit nog uitgebreid worden naar video- en audioconversaties.

Skype-bots moeten je gesprekken opfleuren

Dankzij de Skype bots moeten je gesprekken een stuk levendiger worden, terwijl ze ook kunnen helpen bij het vervullen van allerlei taken. Op dit moment is er met de nieuwste versie van Skype een preview van de bots te zien, die je moet kunnen bereiken via het contactenscherm. Tik op het plusje om een nieuw contact toe te voegen en je krijgt de optie om bots te gebruiken. Het gaat voorlopig om bots als Bing Music, Bing News en Bing Images. Hiermee zoek je snel de juiste content in je chats op.

Binnenkort verschijnen bots op nog meer plekken in Skype, zoals te zien is in bovenstaande video. Dankzij deze bots kun je letterlijk in gesprek gaan met een computer. Zo kunnen bedrijven zelf bots maken via de beschikbare SDK voor Skype bots, zodat gebruikers gesprekken kunnen voeren met deze bots. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van nieuwe kleding. Op moment van schrijven verschijnen de bots nog niet in de Skype-app, maar deze moeten wel op korte termijn beschikbaar zijn voor alle gebruikers.

Naast Skype heeft ook chatapp Telegram sinds vorig jaar zomer zijn eigen bots, bijvoorbeeld voor het opvragen van het weerbericht. Ook Google zou druk bezig zijn met een chatdienst waarin slimme bots centraal staan, die het daarbij op moet nemen tegen Facebook Messenger en Slack. Of wat te denken van het lezen van nieuws door middel van bots? Dit werd geïntroduceerd door de nieuws-app Quartz en is ook uit te proberen met de zogenaamde Quartzalyzer van iCulture. Meer daarover lees je in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2016, 11:45
Categorie Apps
Onderwerp skype
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.