Microsoft Hub Keyboard voor de iPhone.

Hub Keyboard van Microsoft laat je snel gekopieerde tekst tikken en Office-documenten sturen

Nog op zoek naar een nieuw toetsenbord voor je iPhone of iPad? Microsoft heeft het Hub Keyboard uitgebracht, een nieuw toetsenbord waarmee je direct links naar Office-bestanden kunt versturen en eenvoudig gekopieerde tekst kunt plakken.

Microsoft Hub Keyboard voor de iPhone.
Microsoft heeft een nieuw toetsenbord uitgebracht voor de iPhone en iPad. Het is nog niet het speciale Word Flow-toetsenbord dat je met één hand kunt bedienen, maar het gaat om het Hub Keyboard (link). Dit toetsenbord is vooral handig als je een hard-core Office 365-gebruiker bent, want met dit toetsenbord kun je snel links naar Office-bestanden sturen of contacten delen.

Engels toetsenbord voor versturen van Office-bestanden

Het Hub Keyboard laat je verschillende taken uitvoeren. Allereerst kun je snel je laatst gekopieerde tekst versturen via een knop boven het toetsenbord. Boven het toetsenbord zie je te allen tijde je laatst gekopieerde tekst staan, waardoor je deze snel kunt tikken. Het feit dat je kunt zien welke tekst in je klembord staat, kan bovendien erg handig zijn. Verder is het mogelijk om links naar Office-bestanden door te sturen. Door in te loggen met je Office 365-account, krijg je direct in het toetsenbord een overzicht te zien van al je opgeslagen documenten. Dit kunnen bijvoorbeeld Word-, Excel- en Powerpoint-documenten zijn.

Het toetsenbord heeft ook een voorspellende functie, maar omdat het toetsenbord momenteel alleen de Engelse taal ondersteunt is dit voor Nederlands nog niet heel zinvol. Microsoft heeft wel laten weten dat andere talen binnenkort ook ondersteund worden. Het toetsenbord is helemaal gratis te downloaden en te gebruiken, maar zoals bij elk alternatief iOS-toetsenbord moet je wel volledige toestemming geven. Dit Hub Keyboard verscheen eerder dit jaar al voor Android-systemen. In onderstaande tip lees je meer over het toevoegen van een alternatief toetsenbord.

Grote bedrijven zijn ineens druk bezig met het ontwikkelen van toetsenborden voor iOS, want ook Google schijnt al een tijdje druk bezig te zijn met een eigen toetsenbord. Hier zou het zoeken op Google centraal staan, zodat het aantal zoekopdrachten via iOS opgekrikt kan worden. Of dit toetsenbord echt het levenslicht zal zien, is nog niet duidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2016, 11:26
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.