Outlook voor iOS met een verbeterd design.

Outlook voor iOS krijgt Wunderlist-, Facebook- en Evernote-integratie met Calendar-apps

Outlook krijgt integratie met third-party apps voor het beheren van taken, reminders en meer. Het gaat in eerste instantie om een samenwerking met Wunderlist, Facebook en Evernote, zodat alle content uit deze apps in je Outlook-agenda verschijnt.

Microsoft wil dat Outlook nog de enige app is die je gaat gebruiken voor mails, agenda, to-do’s en nog veel meer. Daarom komt Microsoft met zogenaamde Calendar-apps. Dankzij integratie met Wunderlist, Facebook en Evernote verschijnen al je taken, gebeurtenissen en notities bij elkaar in één onderdeel in de Outlook-app. Dit kondigde Microsoft aan in een blogpost op haar website.

Taken, gebeurtenissen en notities in Outlook

Dankzij de integratie met Wunderlist, Facebook en Evernote verschijnt alle bijbehorende content in de Agenda-tab van Outlook. Dankzij de integratie met Wunderlist, verschijnen alle belangrijke taken op de plek waar ze volgens Microsoft horen: rechtstreeks in de Agenda-tab in de Outlook-app. Tik je op een taak, dan kun je vanaf de Outlook-app ook meteen overschakelen naar de Wunderlist-app. Het enige wat nodig is, is om je Wunderlist-account te koppelen aan de Outlook-app. Je kunt zelf kiezen welke onderdelen je in de Outlook-agenda wil zien en je kunt zelfs kleuren selecteren om het geheel overzichtelijk te houden.

Outlook voor iPhone met Calendar-Apps. Outlook voor iPhone werkt samen met je Facebook-agenda.

De integratie met Facebook kan ook handig zijn als je bijvoorbeeld veel gebruikmaakt van de evenementen-optie of Facebook gebruikt om de verjaardagen van je vrienden te bekijken. Zodra je ingelogd bent met je Facebook-account, zie je al je Facebook-evenementen waar je voor uitgenodigd bent of al aangegeven hebt aanwezig te zijn. Bij uitnodigingen kun je aangeven of je wel of niet aanwezig bent. Ook zie je al de verjaardagen van je Facebook-vrienden in de Outlook-app.

Tot slot werkt ook Evernote in Outlook, op een soortgelijke wijze als Wunderlist. Zodra je een herinnering ingesteld hebt voor een notitie, verschijnt deze automatisch in je Outlook-agenda. Ook hier vind je een knop om direct naar de Evernote-app te gaan.

De mogelijkheid om verschillende apps te combineren in één agenda is niet nieuw, want de optie zat al in de agenda-app Sunrise. Deze werd begin vorig jaar overgenomen door Microsoft, maar al in oktober vorig jaar liet Microsoft weten dat vele functies van Sunrise zouden overgenomen worden in de Outlook-app. De aangekondigde update van vandaag is een rechtstreeks gevolg van de eerdere overname van Sunrise. De update van Outlook is op moment van schrijven nog niet verschenen, maar moet zeer binnenkort verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2016, 10:23
Categorie Apps
Onderwerpen evernote, facebook, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.