Facebook-app op de iPad

Facebook frist nieuwsoverzicht op en laat iedereen gifjes maken vanuit de app

Facebook komt met een opgefrist nieuwsoverzicht waarin eenvoudiger navigeren, lezen en converseren centraal staat. Ook kan iedereen nu vanuit de app gifjes maken en een livestream starten. De wijzigingen worden de komende weken geleidelijk doorgevoerd.

Facebook introduceerde dinsdagavond een fors aantal visuele wijzigingen voor het nieuwsoverzicht. Daarmee zou je eenvoudiger moeten kunnen lezen en navigeren, evenals deelnemen aan gesprekken. De veranderingen vindt je terug in zowel de iOS-app als de desktopversie van Facebook. Daarnaast is ook de ingebouwde camerafunctie van een update voorzien, waarmee nu bijvoorbeeld iedereen zelf eigen gifjes kan maken.

Facebook nieuwsoverzicht: gesprekken en ronde profielfoto’s

Een opvallende wijziging die Facebook doorvoert heeft te maken met de stijl van reacties op berichten. Daarin zou je nu beter kunnen zien wie op wie reageert. Deze wijziging valt samen de introductie van zogeheten geneste reacties in Instagram. Ook verruilt Facebook vierkante profielfoto’s door ronde exemplaren, zoals Twitter eerder ook al deed bij de introductie van een geheel nieuw design.

Overzichtelijkere reacties in nieuwsoverzicht Facebook

Daarnaast zijn er nog wat aanpassingen die misschien niet meteen opvallen, maar wel moeten bijdragen aan leesbaarheid en het navigeren in de Facebook-app en op de desktop. Zo moet een aanpassing van het contrast zorgen voor tekst die beter leesbaar is. Ook ten aanzien van gedeelde links voert Facebook enige wijzigingen door. Zo zijn de voorvertoningen groter en kun je duidelijk zien wat de bestemming van een gedeelde link is voordat je erop tapt of klikt.

Camera: gifjes maken en livestreamen
Naast de aanpassingen in het nieuwsoverzicht is ook de ingebouwde camerafunctie van nieuwe mogelijkheden voorzien. Zo is het nu voor iedereen mogelijk om met de Facebook-app gifjes te maken. Deze functie werd al eerder geïntroduceerd, maar was nog niet voor iedereen beschikbaar. Je kunt er gifjes van maximaal 2 seconden mee maken en die meteen delen via Stories, het nieuwsoverzicht of Facebook Messenger.

Ook nieuw is de mogelijkheid om meteen vanuit de app een livestream te kunnen starten. Zo hoopt Facebook dat meer mensen van deze functie gebruik zullen maken. Mogelijk zijn nog niet alle wijzigingen meteen zichtbaar bij iedereen. Facebook wijst erop dat deze in de komende weken geleidelijk worden doorgevoerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2017, 9:31
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.