Weber iGrill Mini

Gebruikers boos over Weber iGrill-app: cruciale BBQ-functies weggehaald [Update]

Gebruikers van de Weber iGrill-thermometers zijn boos. Na een overname heeft fabrikant Weber cruciale functies zoals temperatuurweergave en alarmfunctie weggehaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gebruikers van de Weber iGrill-thermometers zijn boos. Na een overname heeft fabrikant Weber cruciale functies zoals temperatuurweergave en alarmfunctie weggehaald.


Weber iGrill Mini

Weber iGrill-app kapotgemaakt na overname

Overnames pakken niet altijd gunstig uit. Denk alleen maar aan Fitbit en Pebble, Nokia en Withings of de vele mooie iOS-apps die Microsoft de nek omdraaide. Goeie ideeën die door een klein, enthousiast team zijn bedacht krijgen te weinig aandacht zodra ze deel uitmaken van een miljoenenconcern. Zo ook bij de iGrill-thermometer, die aanvankelijk goede recensies kreeg. Maar sinds Weber de grillthermometers heeft overgenomen gaat het bergafwaarts.

Een paar reacties uit de App Store maken duidelijk waar het om gaat:

Bedankt Weber voor de overname van iGrill. De app werkte prima, nu blijft hij apparaten zoeken terwijl hij al gekoppeld is. Ben 2 uur bezig, alles gereset etc etc, ik heb er nu niets meer aan.

Een andere gebruiker schrijft:

Mist wel een heleboel dingen met de vorige versie, bijv. het bereik invullen, eigen producten toevoegen met temp.

En ook deze persoon is boos:

Wanneer je een thermometer van €100 of meer koopt verwacht je verbeteringen na appupdates. Het tegendeel bij Weber is echter waar. […] Ik heb er spijt van dat ik deze thermometer aangeschaft heb.

Gebruikers wijten de problemen aan de nieuwe eigenaar, sinds de oorspronkelijke fabrikant iDevices de grillthermometers van de hand deed. Weber heeft de afgelopen maanden het product echter kapotgemaakt. De thermometers zelf zijn duurder geworden (de ‘Weber-tax’?) en er zijn allerlei functies uit de app verdwenen. Je kunt geen range meer instellen, kunt de app niet meer in landscape-weergave gebruiken, eigen instellingen zijn verdwenen en het ergste is: je krijgt geen alarm meer als je gerecht klaar is, meldt een gebruiker. Dat laatste lijkt ons wel een basisfunctie van zo’n digitale thermometer.

Begin augustus bracht Weber versie 4.0 van de iGrill-app uit, waarmee ze nieuwe functies en weergave-opties beloofden. Alles zou beter worden. Maar in werkelijkheid waren er allerlei functies verdwenen. Tien dagen later bracht Weber al versie 4.0.1 uit, waarin ze een deel van de veranderingen terugdraaiden.

Geen temperatuurweergave en alarm meer
De gebruikers zijn boos. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. Zeker als je bereid bent om wat meer geld voor je BBQ-spullen uit te geven en meer dan 100 euro voor een thermometer hebt betaald, wil je dat ‘ie ook goed werkt. Daarbij is het vreemd dat gebruikers juist cruciale functies lijken te missen, zoals de temperatuurweergave en alarmfuncties. Je vraagt je bijna af: wat werkt er nog wél?

Betaalde receptenapp ook foetsie
Weber verwijderde ook zonder verdere aankondiging de betaalde recepten-app ‘Weber’s on the Grill’ uit de App Store, waarvoor mensen die er al voor hadden betaald geen updates meer krijgen. Er is nog wel een lifestyle-app Weber for Life (link) met recepten.

Gelukkig zijn er ondertussen wat alternatieven, die door bedrijven worden gemaakt die wél nieuwe functies erin stoppen. Twee merken die het overwegen waard zijn, zijn Inkbird en GrillEye. Die zijn bovendien goedkoper en bieden meer functies. Ze zijn alleen in Nederland wat moeilijker te verkrijgen dan de Weber-spullen, die je in elk tuincentrum vindt.

Update 23-8-2017 – In een reactie op ons artikel laat de webcare van Weber weten dat veel ontbrekende features zo snel mogelijk weer worden toegevoegd aan de iGrill-app. Daarnaast werkt het bedrijf nu met een testgroep van consumenten om betere feedback te krijgen.

Via: iPhone-ticker

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 23 augustus: Reactie Weber toegevoegd aan artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.