Facebook-app op de iPad

Facebook laat je gifjes maken vanuit de app

Facebook laat je nu gifjes maken vanuit de Facebook-app. De functie is bij een aantal mensen al verschenen en zal later waarschijnlijk bij veel meer gebruikers zichtbaar zijn.

Je hebt geen aparte app meer nodig om een gifje op Facebook te plaatsen. Het sociale netwerk heeft een gif-maker toegevoegd in de camerafunctie van de app, al is deze nog niet voor iedereen te zien. Als je in de app naar links veegt zul je bovenin het scherm kunnen kiezen uit Normaal of Gif.

Facebook: gif maken

De gifjes die je in de Facebook-app maakt duren slechts enkele seconden en zijn te voorzien van een effect of randje. Ook kun je een gif toevoegen aan je Facebook-verhaal, op je profielpagina zetten of lokaal opslaan. Je kunt de Facebook-gifs dus ook gebruiken voor andere toepassingen.

Facebook heeft gekozen voor een geleidelijke uitrol, waardoor het kan voorkomen dat het voor jou nog niet te zien is. Krijg je in de camerafunctie de eerder genoemde items Normaal en Gif te zien, dan kun jij het gebruiken. Facebook test wel vaker nieuwe functies, door ze beschikbaar te stellen aan een selecte groep gebruikers. Als het bevalt gaan ze het op bredere schaal beschikbaar stellen. Bij deze gif-functie is die kans vrij groot.

Facebook Gif maken

Facebook voegde onlangs ook al de mogelijkheid toe om met gifjes te reageren op berichten. Verder is het al sinds 2015 mogelijk om Giphy in Facebook Messenger te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2017, 14:12
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, gif

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.