Twitter-app op iOS vernieuwd.

Vernieuwde Twitter-app voor iOS brengt een geheel nieuw design

De Twitter-app voor iOS is helemaal vernieuwd. De nieuwe versie van de Twitter-app heeft een aangepast design met een nieuw zijmenu voor je profiel, instellingen en meer. Ook de icoontjes en het lettertype zijn aangepast.

Twitter-app op iOS vernieuwd.
Twitter introduceert een vernieuwd design voor haar Twitter-app op iOS. De nieuwe versie is nu beschikbaar voor iOS en wordt de komende weken ook uitgerold op Android, Tweetdeck, de mobiele versie van Twitter en de Twitter-website. In de nieuwe versie voor iOS is de navigatie aangepast, worden links geopend in de Safari View Controller en is het lettertype ook iets aangepast.

Vernieuwde Twitter-app voor iOS

De vernieuwde Twitter-app voor iOS is onderdeel van de grotere veranderingen binnen Twitter. Allereerst wordt het profiel, extra accounts, instellingen en privacy-opties onderverdeeld in één scherm. Linksboven vind je je eigen avatar, waarna de hele interface naar rechts schuift om deze opties tevoorschijn te toveren. Dit nieuwe zijmenu zorgt voor minder knoppen onderaan het scherm, want de Ik-knop in de huidige menubalk verdwijnt.

Wat opvalt is dat de iOS-app dan vooral lijkt op veel Android-apps waar gebruikgemaakt wordt van het zogenaamde material design. Er wordt daardoor iets meer afstand gedaan van de traditionele iOS-look en navigatie. In onderstaande gif is de wijziging te zien.

Vernieuwde Twitter-app.

Daarnaast worden links naar artikelen en websites straks standaard geopend in de aparte Safari-viewer binnen Twitter. Momenteel wordt er nog een aparte webviewer geopend, waardoor je door moet tikken om dezelfde pagina alsnog binnen Safari te openen. In de nieuwe versie wordt dus gebruikgemaakt wordt van Safari View Controller, waardoor je ook meteen ingelogd bent op de desbetreffende websites. Bijkomend voordeel is dat universele app-links (zoals bv. voor de iCulture-app) ook correct werken.

Qua uiterlijk is daarnaast het lettertype iets aangepast en zijn de titels her en der wat dikker. De profielfoto’s in de app zijn ook rond gemaakt. In de Twitter-app Tweetbot was het al mogelijk om zelf te kiezen uit rond of vierkant, maar in de vernieuwde Twitter-app wordt nu overgeschakeld naar ronde icoontjes. En over icoontjes gesproken: ook de icoontjes onderin de menubalk zijn vernieuwd en moeten zorgen voor een overzichtelijkere uitstraling.

De nieuwe versie van Twitter voor iOS is volgens de update-omschrijving wel al live, maar in onze test is na het bijwerken nog wel het oude design te zien. Toch staat versie 7.0 van de Twitter-app (inclusief nieuw design) al wel in de App Store. Zie je het nieuwe design nog niet, dan is het slechts een kwestie van wachten.

Facebook met gifs in reacties

Vandaag heeft Facebook ook nog iets nieuws toegevoegd in haar app. Vanaf nu is het mogelijk om direct in de Facebook-app gifs op te zoeken. Deze mogelijkheid wordt nu voor alle gebruikers uitgerold en vind je in de reacties bij Facebook-berichten. Voorheen was je genoodzaakt om een link van een gif op te zoeken, bijvoorbeeld via Giphy. Deze methode is dus niet meer nodig, want je kunt rechtstreeks vanuit de Facebook-app zoeken naar een geschikte gif.

Deze functie wordt momenteel uitgerold in de officiële Facebook-app en moet zeer binnenkort voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2017, 16:03
Categorie Apps
Onderwerp twitter
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.