Facebook Live Locatie delen

Facebook Messenger introduceert live locatie delen met vrienden

Facebook Messenger heeft Live Locatie toegevoegd, zodat je locatie een uur lang kunt delen met vrienden om makkelijker af te spreken.

Facebook Messenger krijgt een functie die je al kent van iOS: het live delen van je locatie met vrienden. In Facebook Messenger wordt vandaag de nieuwe Live Locatie-functie toegevoegd, waarmee je realtime je lokatie kunt delen met een vriend. Dit duurt een uur en is alleen zichtbaar voor de persoon of groep waarmee je deelt. Zij zien een schatting hoe lang het duurt om naar jou toe te komen.


Facebook Live Locatie delen

Live Locatie in Facebook Messenger

Live Locatie is handig als je met vrienden wilt afspreken. Anderen zien waar je bent en kunnen naar je toe navigeren. Het is ook handig als je laat op de avond op weg naar huis moet en anderen wilt laten meekijken of je wel veilig onderweg bent. De functie komt vandaag beschikbaar in de iOS- en Android-app, maar zal nog niet meteen voor iedereen zichtbaar zijn. Het is al langer mogelijk om je locatie op een bepaald tijdstip te delen via een Messenger-bericht, maar daarbij wordt je locatie niet aangepast als je beweegt.

In het verleden (2015) voerde Facebook ook al een locatiefunctie aan Messenger toe, maar dat ging faliekant mis door privacyproblemen. Via een Chrome-extensie bleek het mogelijk om precies te zien waar iemand was geweest. Bij deze nieuwe poging is de locatie alleen tijdelijk te zien.

Facebook Live Locatie

Zo schakel je Live Locatie in

Je kunt je locatie delen via de Facebook Messenger-app. Tik op de locatieknop en vervolgens op de blauwe balk om je Live Locatie te delen. De gespreksgenoten krijgen je huidige locatie te zien tot op een paar meters nauwkeurig. Dit geldt voor 60 minuten. Daarna kunnen ze niet meer zien waar je bent. De vrienden waarmee je je locatie deelt zien ook meteen hoeveel minuten het kost om naar je toe te rijden met de auto.

Facebook Live Locatie delen

Verder is er een klokje in een hoek van de kaart te zien, dat aftelt tot het moment dat het locatiedelen stopt. Wil je eerder al stoppen met het delen van je locatie, dan kun je daarvoor op de stopknop drukken. De functie kost wel extra batterijduur.

Facebook Live Locatie

De nieuwe functie maakt Messenger geschikter voor afspreken met vrienden, al kun je daarvoor natuurlijk ook gewoon Zoek mijn vrienden gebruiken. Daarmee geef je per vriend aan of en hoe lang je je locatie wilt delen. Je kunt zelfs een melding krijgen als iemand op een bepaalde locatie vertrekt of aankomt. Dat kan met Facebook Messenger niet. De functie in Facebook Messenger lijkt dan ook een eerste stap te zijn voor live locatiedeling in WhatsApp. Ook daarin is het binnenkort mogelijk om live je locatie delen. WhatsApp, Messenger en Facebook krijgen de laatste tijd steeds vaker dezelfde functies, waar WhatsApp Status en Messenger Day een goed voorbeeld van zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.