Theaterstand op de Apple Watch.

Bioscoopgangers opgelet: watchOS 3.2 met Theaterstand nu te downloaden

Apple heeft eindelijk watchOS 3.2 uitgegeven. Deze nieuwe versie bevat de Theaterstand, zodat het scherm van je Apple Watch niet hinderlijk oplicht. Lees hier hoe je watchOS 3.2 downloadt en wat er nog meer nieuw is.

Ga je vaak naar de bioscoop en erger je je aan het feit dat het scherm van je Apple Watch te pas en te onpas aanspringt bij het draaien van je pols? Dan is er goed nieuws, want watchOS 3.2 met de nieuwe Theaterstand is nu beschikbaar voor iedereen met een Apple Watch. Dankzij de Theaterstand blijft het scherm van je Apple Watch uit staan als er een melding binnenkomt of als je met je pols draait.

Theaterstand op de Apple Watch.

watchOS 3.2 nu beschikbaar

watchOS 3.2 is, net als iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4, de afgelopen twee maanden uitvoerig door Apple getest. De update bevat voor het eerst sinds de komst van watchOS 3 een nieuwe functie, namelijk de nieuwe Theaterstand. watchOS 3.2 is beschikbaar voor iedere Apple Watch. Het gaat dus om de volgende modellen:

  • Apple Watch (origineel)
  • Apple Watch Series 1
  • Apple Watch Series 2

watchOS 3.2 downloaden

Je downloadt watchOS 3.2 vanaf de gekoppelde iPhone. Open op deze iPhone de Watch-app en ga in het tabblad Mijn Watch naar Algemeen > Software-update. Om de Apple Watch goed en veilig te updaten, moet deze aan de oplader verbonden zijn en voor minimaal 50% van stroom voorzien zijn. Het is belangrijk dat je tijdens het updaten de verbinding met de Apple Watch niet verbreekt. Een Apple Watch bijwerken kan een lange tijd in beslag nemen, dus het is belangrijk dat je dit niet onderbreekt. Let er ook op dat je watchOS 3.2 alleen kunt downloaden als je eerst iOS 10.3 op de gekoppelde iPhone installeert.

watchOS 3.2 release notes.

watchOS 3.2 met Theaterstand

De belangrijkste vernieuwing in watchOS 3.2 is de Theaterstand. Deze vind je in het Bedieningspaneel, die je vanaf de wijzerplaat tevoorschijn haalt door omhoog te schuiven. Tik je de Theaterstand aan, te herkennen aan twee theatermaskers, dan krijg je eenmalig een korte uitleg. Door de Theaterstand te activeren, licht het scherm niet op als je met je pols draait. Ook bij een binnenkomende melding wordt het scherm niet geactiveerd, zodat je jezelf en mensen om je heen in bijvoorbeeld de bioscoop niet stoort met een oplichtend Apple Watch-scherm. Meer over de Theaterstand lees je in onderstaande tip.

SiriKit naar Apple Watch

Ook nieuw in deze versie is de komst van SiriKit op de Apple Watch. SiriKit werd met ingang van iOS 10 geïntroduceerd op de iPhone en iPad, waardoor ontwikkelaars hun apps konden laten samenwerken met Siri. Op de Apple Watch was dat echter nog niet mogelijk, maar met ingang van watchOS 3.2 wel. Hierdoor kun je ook op je Apple Watch Siri gebruiken om apps te bedienen. Apps moeten hier echter wel voor aangepast worden, waardoor dit lang niet met elke app zal werken. Net als iOS geldt op watchOS bepaalde restricties voor gebruik met Siri. Zo kunnen alleen apps van bepaalde categorieën samenwerken met Siri. Op iOS bekijk je de Siri-apps op een aantal manieren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2017, 20:59
Categorie iDevices
Onderwerpen firmware, watchos 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.