Een WhatsApp-gesprek op de iPhone.

‘WhatsApp krijgt Zoek mijn Vrienden-achtige functie met live locatiedeling’

WhatsApp werkt aan Live Location, een functie waarmee je je locatie voor een bepaalde tijd kunt delen met gebruikers in een groepsgesprek. De functie lijkt daardoor veel op Zoek mijn Vrienden.

Een WhatsApp-gesprek op de iPhone.
Als je je vrienden wil laten weten waar je bent, kun je daar allerlei manieren voor gebruiken. Je kunt daar bijvoorbeeld Zoek mijn Vrienden voor gebruiken, een standaardapp waarmee je je locatie continu kunt versturen naar bepaalde vrienden. Dit werkt echter alleen met andere iPhone-gebruikers. Maar er is goed nieuws, want WhatsApp werkt onder de noemer Live Location aan een soortgelijke functie voor groepsgesprekken.

Live Location naar WhatsApp

De functie Live Location zit verstopt in één van de nieuwere beta’s van WhatsApp op iOS en Android en werd ontdekt door het Twitter-account @WABetaInfo. Met de functie Live Location kun je je locatie live delen met gebruikers in een groepsgesprek. Dit is anders dan de normale functie voor locatiedeling, omdat het daar alleen om je huidige locatie gaat. Met Live Location kun je je locatie voor langere tijd delen, zodat vrienden gedurende die tijd precies kunnen zien waar je bent.

WhatsApp Live Location in iOS- en Android-beta.

Met Live Location kun je je locatie delen voor 1, 2 of 5 minuten, of voor onbepaalde tijd. Mocht je dit inschakelen, dan kunnen alle gebruikers in dat groepsgesprek je locatie zien. Live Location geldt dus alleen voor gebruikers in die groep en niet voor je overige WhatsApp-contacten. Hoewel Live Location dus lijkt op een alternatief voor Zoek mijn Vrienden, is het in de huidige beta dus niet mogelijk om dit voor een enkel contact te gebruiken. Mogelijk breidt WhatsApp gedurende de testperiode de Live Location-functie nog verder uit.

Behalve Live Location, werkt WhatsApp ook nog aan andere functies. Zo laat WhatsApp je binnenkort berichten intrekken en aanpassen en wordt nog hard gewerkt aan WhatsApp Status, een Snapchat-achtige functie waarmee je met een foto of video je status aan contacten door kan geven. Deze foto’s en video’s verdwijnen automatisch na 24 uur. Bovendien worden foto’s en video’s die je ontvangt via WhatsApp en automatisch opgeslagen worden, in een apart WhatsApp-album opgeslagen in de Foto’s-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2017, 10:14
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.