Facebook Messenger 4 vernieuwd.

Facebook bevestigt: ook end-to-end encryptie voor Instagram en Messenger

Facebook wil meer diensten voorzien van end-to-end encryptie. Dit maakt deel uit van het plan om berichten tussen de verschillende sociale netwerken uit te wisselen. Zo moet het mogelijk worden om vanuit WhatsApp berichten te sturen naar Instagram en omgekeerd.

End-to-end encryptie voor Instagram

Eerder lekten er al plannen om de chatfuncties van Instagram, Messenger en WhatsApp met elkaar te laten fuseren. CEO Mark Zuckerberg heeft die plannen na de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers nu bevestigd in een officiële toelichting. Daarbij is er echter wel een probleem: WhatsApp maakt al gebruik van end-to-end encryptie, de andere diensten nog niet. Om te zorgen dat onderling chatten via alle Facebook-diensten even veilig is, zal end-to-end encryptie ook toegevoegd worden aan Instagram en Facebook Messenger.


We hoeven dit jaar nog weinig ervan merken, want Facebook zou van plan zijn om pas volgend jaar of daarna de eerste concrete stappen te nemen. Volgens Zuckerberg vinden gebruikers het fijn dat WhatsApp al met encryptie werkt. Daarom is het toevoegen aan andere apps een voor de hand liggende keuze. Encryptie moet “op een consistente manier gaan werken in alles wat we doen”, meent Zuckerberg. Bij WhatsApp heeft het bedrijf gekozen voor AES 256-bit volgens het Signal-protocol.

Facebook heeft zelf ook iets aan de samenvoeging. Zo moet het voor handelaren op Facebook Marketplace gemakkelijker worden om via WhatsApp contact te zoeken met klanten. Nu is dat alleen mogelijk via Facebook Messenger, dat minder vaak wordt gebruikt. Meer over de eerder gelekte plannen rond de Facebook-, Instagram- en WhatsApp-integratie lees je in ons eerdere artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2019, 11:07
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, instagram, messenger
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.