F1 TV Pro promofoto

F1 TV Pro is flink duurder geworden: zo omzeil je de prijsverhoging

Dat is schrikken! De prijzen bij F1 TV Pro zijn flink omhoog gegaan. Je betaalt nu €11,50 per maand, terwijl dat voorheen nog €7,99 was. Dat is een prijsverhoging van 43%!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het duurt nog even voordat het F1-seizoen 2024 van start gaat, maar kijkers van F1 TV Pro hebben wel iets om rekening mee te houden. De dienst is namelijk een flink stuk duurder geworden! Vooral als je op maandbasis keek en van plan bent om eind februari 2024 weer abonnee te worden, zul je merken dat je meer geld kwijt bent. Het kan meer dan 100 euro per jaar gaan kosten, afhankelijk van het gekozen abonnement. Hoeveel jij moet gaan betalen is afhankelijk van de vraag of je nog een lopend abonnement hebt: in die gevallen krijgen klanten meestal 65 euro te zien, terwijl anderen een prijs van 95 euro voorgeschoteld krijgen.

Update 22 januari 2024: Veel bestaande kijkers hebben vandaag een e-mail gekregen dat hun prijs omhoog gaat naar €94,99. Het geldt dus ook voor mensen die al een abonnement hadden.

Tip: zo omzeil je de F1 TV Pro prijsverhoging

Er is een slimme manier om de prijsverhoging van F1 TV Pro te omzeilen. De eerste is om vóór 20 februari 2024 een jaarabonnement af te sluiten, zodat je het komende jaar nog voor een redelijke prijs kunt kijken. Na 20 februari 2024 is het jaarabonnement niet meer af te sluiten en zit je vast aan betaling per maand. Dat komt neer op €142,80 op jaarbasis!

Ben je te laat met het afsluiten van een jaarabonnement, dan is er gelukkig nog een manier om te profiteren van het jaarabonnement. Je bent dan €94,99 kwijt in plaats van €142,80. Dit werkt als volgt:

  1. Open de F1 TV Pro-app op je iPhone of iPad.
  2. Sluit het goedkoopste maandabonnement van €3,99 af. Heb je eerder al een abonnement bij F1 TV Pro gehad, dan kun je deze stap overslaan.
  3. Ga in de App Store-app naar je overzicht van lopende abonnementen (tik op je accountfoto en dan op Abonnementen).
  4. Tik op Bekijk alle abonnementen.
  5. Kies de goedkopere optie ‘F1 TV Pro Annual’ van €94,99.
F1 TV Pro abonnementen

We maken hierbij gebruik van de truc om minder voor je App Store-abonnementen te betalen. Veel aanbieders laten oude abonnementsopties nog staan en wie slim is kan zich dan voor de oude prijs nog abonneren.

Overigens kun je in veel gevallen beter kiezen voor Viaplay, want daar krijg je F1 TV Pro gratis bij. Als je vóór 11 maart 2024 nog een jaarabonnement afsluit betaal je het hele seizoen nog de oude prijs. In mei 2024 gaan de prijzen bij Viaplay omhoog, maar daar merk je niets van als je een jaarabonnement hebt.

Bekijk ook

Met deze truc betaal je minder voor app-abonnementen

Er is een trucje om minder te betalen voor in-app abonnementen. Het lukt niet bij elke app, maar als het werkt is het vrij eenvoudig. Je kunt er flink wat geld mee besparen en in deze tip lees je hoe het werkt.

Prijsverhoging van 43 procent

F1 TV Pro is voor veel Formule 1-fans een must als je alles wilt volgen. Voorheen betaalde je €7,99 per maand om alles te volgen, maar de maandprijs is nu omhoog gegaan naar €11,50 per maand. Dit betekent dat je op jaarbasis €138,- kwijt bent. Het wordt dan aantrekkelijker om een jaarabonnement te nemen. Daarvoor betaalde je voorheen €64,99 per jaar, maar ook dit is omhoog gegaan: namelijk naar €94,99 per jaar.

F1 TV Pro heeft in feite twee opties: Access en Pro. De eerste biedt alleen herhalingen en geen live races en is voor de meeste mensen dus niet interessant. Access is wel een stuk goedkoper, namelijk €3,99 per maand of €34,99 per jaar. Wil je precies weten hoe het zit, dan vind je hier alle info.

Kijk je het best de Formule 1 bij Viaplay of F1 TV Pro? We helpen je met de keuze in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Viaplay of F1 TV Pro: bij welke dienst kijk jij dit jaar de Formule 1?

Kies je voor Viaplay, of F1 TV Pro? In 2024 verandert er nog al wat! We vertellen je hoe je het goedkoopst én het meest compleet naar de Formule 1 kunt kijken! Voor sommige abonnees is het in 2024 zelfs iets gunstiger geworden, want je krijgt meer voor hetzelfde geld.

Heb je nog een bestaand abonnement lopen, dan kun je die dus het beste voor de oude prijs laten doorlopen. De makers van F1 TV Pro hebben de prijsverhoging niet officieel bekendgemaakt en het is nog onduidelijk of de hogere prijzen op termijn ook voor bestaande abonnees gaan gelden.

F1 TV Pro promofoto

En Viaplay dan?

Wellicht vraag je je af of je misschien bij concurrent Viaplay beter af bent. Die videodienst heeft een veel breder aanbod van sport en series, maar is ook een stuk duurder: je betaalt er momenteel €15,99 per maand voor en kunt dan nieuwe races live meemaken en terugkijken naar oudere races. Verder heb je toegang tot de Hoofdklasse Hockey, voetbal uit de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League, PDC Darts, KSW Mixed Martial Arts, Italiaans en Zweeds vrouwenvoetbal en diverse films en series. Viaplay heeft de afgelopen maanden ook meerdere prijsverhogingen doorgevoerd, van €11,99 en €13,99 naar de huidige prijs van €15,99. Soms kun je wel Viaplay met korting afsluiten, maar op dit moment zijn er geen acties.

Viaplay biedt echter niet dezelfde interactieve mogelijkheden die je wel bij F1 TV Pro vindt. Omdat deze streamingdienst volledig op racen is gericht kun je niet alleen álle vrije trainingen, kwalificaties en de F1-race zelf zien, maar ook de Formule 2, Formule 3 en de Porsche Supercup. Je kunt ook andere camerastandpunten kiezen, hebt toegang tot veel meer data, waaronder het radioverkeer. en je kunt met splitscreen naar meerdere streams tegelijk kijken.

Gelukig is er goed nieuws voor Viaplay-kijkers: zij krijgen vanaf 2024 ook toegang tot de F1 TV Pro-content, dankzij een overeenkomst tussen bedrijven.

Bekijk ook

Viaplay-abonnees krijgen in 2024 F1 TV Pro er gratis bij

Viaplay-abonnement gaat in 2024 veranderen, dankzij een strategische samenwerking met F1. Voor Nederlandse kijkers houdt het in, dat je vanaf volgend seizoen bij je Viaplay-abonnement ook toegang krijgt tot F1 TV Pro

Alleen F1 TV Pro kijken als er races zijn, is dat goedkoper?

Als we een blik werpen op de Formule 1-kalender van 2024, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om alleen een maandabonnement op F1 TV Pro af te sluiten op het moment dat er races zijn. Je moet dan vanaf maart beginnen te kijken. Hier zie je hoeveel races er in de verschillende maanden van 2024 zijn:

  • Maart: 3 races
  • April: 2 races
  • Mei: 3 races
  • Juni: 3 races
  • Juli: 3 races
  • Augustus: 1 race
  • September: 3 races
  • Oktober: 2 races
  • November: 2 races
  • December: 2 races

Zelfs als je besluit om augustus over te slaan ben je met 9 maandabonnementen nog steeds €103,50 kwijt en is het toch voordeliger om meteen voor een jaarabonnement te gaan. Alleen als je minder dan 8 maandabonnementen neemt, kun je goedkoper uit zijn.

Conclusie: zo ben je goedkoper uit

Als je alles bekijkt ben je in feite met alleen een Viaplay-abonnement het beste af. Dit is iets duurder dan een los F1 TV Pro-abonnement, maar dankzij de nieuwe overeenkomst tussen beide bedrijven heb je toegang tot content van zowel Viaplay als F1 TV Pro. Je kunt daardoor dit jaar zelfs goedkoper uit zijn, omdat je niet meer voor beide diensten afzonderlijk hoeft te betalen.

Viaplay verkeerde de afgelopen maanden in zwaar weer, maar gelukkig gaan er in Nederland geen koppen rollen. Toevallig stemden de aandeelhouders vandaag, in navolging van de obligatiehouders met de plannen om het bedrijf weer uit het moeras te trekken. Dit betekent dat de Formule 1 dit jaar gewoon in Nederland te zien zal zijn en dat kijkers zich geen zorgen hoeven te maken over de nabije toekomst. Viaplay blijft voorlopig actief in Nederland, Scandinavië en Finland. Hoe het in 2025 met de Formule 1-rechten zit is een kwestie van later zorg.

Bekijk ook

Formule 1 kijken op televisie, iPhone en iPad

We gaan racen! Wil je de Formule kijken en niets missen van het lopende seizoen? Met deze apps kijk je live via de Viaplay-app of volg je de Formule 1 op je iPhone en iPad. Het laatste F1 nieuws, statistieken en uitslagen van de Grand Prix onder handbereik!

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 22 januari: Ook bestaande klanten hebben nu een e-mail ontvangen dat de prijs van F1 TV Pro omhoog gaat.

Reacties: 17 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.