De Vuurlinie

Weekend kijktips: Patty, De Vuurlinie, Rocco & Sjuul en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

The New Look

Voor als je het vorige week gemist hebt: Todd A. Kesslers historische dramaserie The New Look was in de vorige aflevering van deze rubriek nog een vooraankondiging. Inmiddels is de serie te zien. Deze biopic van tien afleveringen gaat over de oorsprong van de moderne mode-industrie in het door de nazi’s bezette Parijs. Het vertelt de heldendaden van Christian Dior (Ben Mendelsohn), die het met Coco Chanel (Juliette Binoche) tegen een achtergrond van politieke onderdrukking ging opnemen. Maisie Williams, John Malkovich, Emily Mortimer, Claes Bang en Glenn Close spelen ook mee in The New Look. Kosten noch moeite zijn gespaard om het modedrama zo weelderig mogelijk in beeld te brengen. De eerste drie afleveringen zijn nu te zien en daarna volgen wekelijks nieuwe.

Bekijken: The New Look op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Daughters of the Cult

Een diepe duik in de geschiedenis van een splintergroep van Mormoonse fundamentalistische cult-leden die tientallen jaren een dodelijke golf van geweld en misbruik plegen in de naam van hun fanatieke profeet, Ervil Lebaron.

Secrets of the Force Awakens

Ontdek het hele verhaal van de totstandkoming van de Star Wars-film The Force Awakens in deze lange documentaire met diepgaande beelden en exclusieve interviews met de acteurs en filmmakers.

The 12,000 Bottle Boat

Volg de buitengewone reis van de Plastiki, een boot gebouwd van meer dan 12.000 gerecyclede plastic drinkflessen, terwijl avonturier David De Rothschild probeert de boot over de Stille Oceaan van San Francisco naar Sydney te varen.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

De Vuurlinie

Op missie in Afghanistan leidt Marco Kroon zijn manschappen op heldhaftige wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Kroon echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Kroon belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

Einstein and the Bomb

Door archiefbeelden te combineren met fictieve dramatiseringen (vergelijkbaar met Netflix’s Alexander: The Making of a God) onderzoekt deze lange BBC-productie de complexe relatie van Albert Einstein met Hitler, Duitsland en de atoombom in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Critici noemen Einstein and the Bomb een ‘ontroerend en doordacht docudrama’.

The Vince Staples Show

De rapper en acteur Vince Staples, die enigszins beroemd en rijk is, staat voor de uitdagingen en verrassingen van het dagelijks leven in zijn woonplaats The Beach.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

The Grand Tour: Sand Job

Het trio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond keert dit weekend terug naar Prime Video voor hun nieuwste roadtrip. In The Grand Tour: Sand Job beginnen de Britse presentatoren opnieuw aan een gevaarlijk avontuur, dit keer door de Sahara in ruige voertuigen als een Maserati, een Jaguar en een Aston Martin. Wat zou er mis kunnen gaan? Als je ooit eerder een Grand Tour-special hebt gezien, weet je precies wat je van deze nieuwe serie kunt verwachten: krachttermen, extreem terrein en hopelijk een paar explosies.

This Is Me… Now: A Love Story

This Is Me…Now toont Jennifer Lopez zoals je haar nog nooit hebt gezien. Samen met regisseur Dave Meyers heeft Jennifer een originele film gecreëerd die haar reis naar de ware liefde door haar eigen ogen laat zien.

Puppy Love

De wilde Nicole en de sociaal angstige Max hebben een rampzalige eerste date. Ze beloven daarna elkaars nummer kwijt te raken. Dan komen ze erachter dat hun honden een stel zijn geworden en dat er puppy’s onderweg zijn. De niet zo goed bij elkaar passende Nicole en Max worden zodanig gedwongen om verantwoordelijke co-ouders te worden. Zullen ze zelf ooit de liefde vinden? 

Video


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

The Truth About Jim

Voor de misdaadfans onder ons: deze vierdelige docuserie concentreert zich op het amateuronderzoek van Sierra Barter om te ontdekken of haar stiefgrootvader, Jim Mordecai ook een beruchte seriemoordenaar was. Misschien was hij zelfs de beruchte Zodiac-moordenaar. Voor de buitenwereld was Jim Mordecai een gerespecteerde leraar, maar met een geheime geschiedenis van seksueel geweld tegen vrouwen.

Casa Grande (seizoen 1)

Casa Grande verkent de verontrustende waarheid over de aantrekkingskracht van Amerika op immigranten en hoe ver mensen gaan voor de Amerikaanse droom.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

The Perfect Man

Een tiener wil haar alleenstaande moeder meer zelfvertrouwen geven door net te doen alsof de knappe oom van haar vriend een geheime aanbidder is.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Patty

Vanaf zondag te zien op Videoland. ‘Patty’ volgt het levensverhaal van Patty Brard, de vrouw die de Nederlandse showbizz op uitbundige wijze al jarenlang op stelten zet. De diva die keer op keer hoog steeg en steeds ook weer diep viel. Toch wist Patty zich altijd weer staande te houden in een mannenwereld. De serie toont het begin van Patty’s carrière als zangeres in de meidengroep Luv’, ruzies met vrienden en familie, haar omstreden huwelijken en geldproblemen. 

Jochem Myer: Adem In, Adem Uit

Je komt thuis na een lange dag werken. Eigenlijk moet je de administratie nog doen, wat klussen in huis en weer eens gaan sporten. Maar doe eens gek. Laat alles uit je handen vallen en installeer je op de bank. Ervaren ‘zenmeester’ Jochem Myjer neemt je mee in een gloednieuwe, kalmerende meditatieoefening. Althans, dat beweert hij.

Young Sheldon

Voor wonderkind Sheldon Cooper valt het niet mee om in Texas op te groeien. De geniale, maar naïeve Sheldon zoekt zijn weg in het leven, terwijl zijn familie probeert zo goed mogelijk met hem om te gaan.

Prooi

Een film van Dick Maas. Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam, tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Een dierenarts van Artis denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend!

Lassie

Niet de hele oude Lassie, maar een film uit 2020. Wanneer Florian en zijn ouders noodgedwongen moeten verhuizen, informeert de chagrijnige hospita hen dat honden niet zijn toegestaan. En al zeker niet die brutale Lassie.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Rocco en Sjuul

Wanneer Sjuul na vijftig jaar haar jeugdliefde Rocco weer ontmoet, slaat de vonk meteen weer over. Ondanks de afkeuring van hun families worden de twee steeds verliefder op elkaar, met alle gevolgen van dien.

Oppenheimer

Oppenheimer is pas vanaf eind maart bij SkyShowtime te zien. Heb je daar geen abonnement lopen, dan zul je deze film moeten huren als je ‘m wilt zien. Oppenheimer, geregisseerd door Christopher Nolan en met in de hoofdrol Cillian Murphy, is te huur bij Pathé Thuis vanaf €4,99. De film belicht het leven van J. Robert Oppenheimer, de “vader van de atoombom” en verkent zijn wetenschappelijke prestaties tegen de achtergrond van morele dilemma’s. Naast Murphy spelen Emily Blunt, Matt Damon, en Robert Downey Jr. in deze visueel indrukwekkende biopic, die lof oogst voor de cinematografie en sfeermuziek. Als je via Pathé Thuis huurt heb je 30 dagen om de film te starten en vervolgens 48 uur om deze te bekijken. Oppenheimer bekijken via Pathé Thuis doe je hier.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.