Easy Address adres openen op de iPhone.

Easy Address opent adressen uit Safari in je favoriete navigatie-app

Easy Address is een handige extensie voor Safari in iOS waarmee je een adres direct kunt openen in je favoriete navigatie-app. De extensie werkt met Apple Kaarten, Google Maps, Waze en Navigon.

Easy Address adres openen op de iPhone.
Telefoonnummers en data zijn in iOS aan te tikken, zodat je bijvoorbeeld direct een telefoonnummer op een webpagina kunt bellen of een afspraak kunt inplannen uit een berichtje. Voor adressen werkt dit echter niet standaard. Een nieuwe Nederlandse app van Martijn Koopman genaamd Easy Address (link) biedt je de mogelijkheid om direct vanuit Safari naar een adres te navigeren via je favoriete navigatie-app.

Easy Address: snel adressen openen

Als je in Safari een adres tegenkomt, dan moet je deze nu vaak nog handmatig kopiëren en plakken in een navigatie-app. Hoewel veel websites bij hun adres een snelkoppeling naar Google Maps of de standaard Kaarten-app plaatsen, is dat lang niet altijd het geval. Easy Address lost dit in één keer op en geeft je ook nog de keuze uit vier navigatie-apps om het adres mee te openen.

Easy Address werkt heel eenvoudig vanuit een extensie voor Safari. Na het installeren van de app hoef je alleen maar de extensie in te schakelen. Dit doe je door op het deelmenu te tikken en onderaan de rij op Meer te tikken. Vervolgens schakel je de extensie Zoek adres in. Zodra je op een webpagina een adres ziet staan, hoef je alleen maar het deelmenu te openen en op deze Zoek adres-knop te tikken. Vervolgens worden alle adressen die op de webpagina herkend worden onder elkaar gezet. Kies het adres waar je naar wil navigeren en tik de juiste app aan.

Easy Address voor Safari opent adres in navigatie-apps.

Je kunt het adres via de extensie openen in Apple Kaarten, Google Maps, Waze of Navigon. Om gebruik te kunnen maken van de drie laatstgenoemden, moet je wel de desbetreffende app op je toestel hebben staan. Behalve het adres openen in één van de navigatie-apps, kun je hem ook kopiëren of delen via bijvoorbeeld een chatapp. Easy Address werkt alleen via de extensie in Safari. De app zelf heb je dus niet meer nodig, al moet deze wel op je toestel blijven staan. Je kunt de app daardoor ver weg in een mapje stoppen. Gelukkig maar, want het appicoontje is niet de allermooiste die we ooit gezien hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2017, 13:37
Categorie Apps
Onderwerpen extensie, navigeren, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.